Ett färgat par föder en vit dotter med blåa ögon - TittaPaVideon.se
x
Ett färgat par föder en vit dotter…
Hon tackar nej till ett jobb som barnvakt åt en väns son för att hon får mer betalt som servitris Hon utesluter sin pojkvän från köpet av deras hus och han vägrar prata med henne i 3 dagar

Ett färgat par föder en vit dotter med blåa ögon

27 December 2021 • Av sofia
10.084
Advertisement

Människans genetik är inget skämt och framför allt har den vetenskapliga och biologiska regler som det är mycket svårt att undkomma. Om två föräldrar har samma hudfärg och därför tillhör samma etniska grupp förväntas det eventuella barnet ha samma hudfärg som mamman och pappan, om istället pappan (eller vice versa mamman) har en annan färg än sin partner, förväntar man sig i allmänhet ett mörkhyat men inte alltför mörkhyat barn som ärver båda föräldrarnas fysiska egenskaper.


Ändå är historien som vi ska berätta om idag som hände ett nigerianskt par år 2010 näst intill otrolig. Paret födde ett vitt barn med mycket intensivt blåa ögon, det var praktiskt taget ett genetiskt mirakel. År 2010 väntade Angela och Ben Ihegboro, ett nigerianskt par som för närvarande bor i London, sitt tredje barn och den här gången skulle det ha varit en väldigt speciell händelse eftersom de efter två söner hade blivit välsignade med en liten flicka!

Men när hon föddes var de både bestörta och överraskade eftersom den lilla flickan som Angela hade fött hade mycket ljus hud, havsfärgade blå ögon och rufsigt blont hår, den exakta motsatsen till mamman och pappan. Hur kunde något sådant ha hänt? Angela och Ben var förvånade men samtidigt exalterade: genetiken hade överraskat dem på ett oväntat sätt och läkarna som hade följt graviditeten undersökte det sällsynta fallet med stor uppmärksamhet.

Efter en noggrann analys sa läkarna till paret att resultatet av det genetiska "miraklet" inte berodde på en eventuell otrohet från hans frus sida, långt ifrån. Det verkar som om lilla Nmachi, som mamman och pappan har valt att kalla henne, är frukten av ett mycket gammalt arv från både Ben och Angelas släktträd. Kanske hade de två i ett avlägset förflutet släktingar av "blandad" etnicitet med en hudfärg som inte var helt svart, och därmed innebär detta att det någonstans i deras släktträd fanns en vithyad förfader. Men många läkare har hävdat att Nmachi kunde ha fötts vit på grund av en sällsynt form av albinism eller en genetisk mutation som så småningom skulle leda till att den lilla flickan föder barn med samma hudfärg i framtiden.

Nu när flickan är över 10 år gammal betraktar föräldrarna henne fortfarande som ett genetiskt mirakel och vem vet om Nmachi själv i framtiden kommer att föda vithyade och blåögda barn. Endast tiden kommer att kunna avslöja detta!

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack