x
Hon tackar nej till ett jobb som barnvakt…
Hon adopterar en hundvalp utan att veta att den kommer att bli en av de största hundarna i världen Ett färgat par föder en vit dotter med blåa ögon

Hon tackar nej till ett jobb som barnvakt åt en väns son för att hon får mer betalt som servitris

27 December 2021 • Av sofia
2.566
Advertisement

Om det är något du lär dig av livet när du växer upp är det att du inte ska döma andra människors val, vare sig de är rätt eller fel. Men det finns fall där det verkar helt omöjligt att inte uttala sig eller dela sin åsikt, precis som det hände med släktingarna till denna tjej som tackade nej till ett jobb som erbjöds av en familjevän för att fortsätta utföra det arbete hon hade gjort sedan en tid tillbaka. Ett personligt val som kritiserades hårt och tjejen ville därför dela sin berättelse på Reddit.


Tjejen frågade människor på Reddit om råd och ville förstå om hon hade gjort fel i att tacka nej till jobbet som en vän till henne hade erbjudit henne, och att hon istället föredragit att fortsätta med det jobb hon hade sedan tidigare som servitris. Anledningen till detta? Hon gillade helt enkelt inte jobbet som hennes vän erbjudit henne och enligt henne själv skulle hon ha tjänat mycket mer på det jobbet som hon redan hade. Det arbete som vår huvudperson blivit erbjuden och som hon utan att blinka hade tackat nej till var ett jobb som barnvakt, en tjänst som flickan till och med hade gått en kurs för vid 15 års ålder, så hon visste definitivt något om saken: "Jag gillade det inte överhuvudtaget, praktiskt taget var jag tvungen att diska tallrikar som jag själv inte hade smutsat ner, jag var tvungen att göra i ordning deras vardagsrum som var väldigt rörigt och jag var tvungen att hjälpa till med hushållssysslorna, i allt detta var jag alltid tvungen att påminna föräldrarna till barnet jag tog hand om att betala mig, kort sagt en pinsam upplevelse."

Sedan kom erbjudandet från en vän till hennes pappa som ville att hon skulle vara barnvakt till deras son, men hon tackade nej utan att tveka: "En vän till min pappa ville att jag skulle vara deras barnvakt eftersom han har känt mig länge och litar på mig, men jag har ett jobb på en restaurang där jag tjänar betydligt mycket mer. Min chef ger mig fasta skift och jag får även dricks och jag behöver inte påminna ägarna om att betala mig i slutet av veckan."

Tyvärr slog flickans beslut tillbaka på henne då hennes föräldrar hårt kritiserade henne för att ha tackat nej till barnvaktsjobbet hos familjevännen trots att hon skulle ha fått mycket mindre betalt än på sitt nuvarande jobb som servitris. Framför allt sårade och förödmjukade hennes pappas ord henne: "Du borde inte ta ett jobb bara för pengarna." Naturligtvis tog de flesta människor på Reddit tjejens parti - varför skulle hon tacka ja till ett nytt, lägre betalt jobb som hon inte ens gillade?

Vad tycker du om allt detta? Skulle du ha tackat ja till jobbet bara för att göra din familjevän glad, även om du blev underbetald?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack