En familj tackar nej till 5 miljoner och väljer att behålla sitt hem: det är det sista huset som står i vägen för nybygge

av sofia

06 Maj 2022

En familj tackar nej till 5 miljoner och väljer att behålla sitt hem: det är det sista huset som står i vägen för nybygge
Advertisement

Hemmet är den plats där var och en av oss växte upp, ett hus där vi kände och känner oss trygga och där vi förvarar alla minnen kopplade till vår barndom. Det är en välkomnande plats för de flesta av oss och även en plats som vi aldrig skulle vilja lämna. Tyvärr förändras tiderna, barn växer upp och till och med grannarna, vars ansikten var så bekanta för oss en gång i tiden, flyttar någon annanstans. I storstäder sker dessa strukturförändringar mycket snabbare och det är därför lätt att plötsligt finna sig omgiven av nya hus och byggnader som en gång lämnade utrymme för landsbygden. I en värld som konstant befinner sig i förändringarnas virvelvind representerar familjen Zammit en fast punkt: deras hem och deras uppfart har förblivit detsamma som alltid, trots att allt annat runt omkring dem har förändrats radikalt över tiden.

via Twitter / Mr Pål Christiansen

Familjen Zammit, som bor i förorten The Ponds, nära Quakers Hill, väster om Sydney (Australien), har fått sexsiffriga erbjudanden om att sälja sitt hem i flera år och svaret har varit detsamma i flera år: nej. I det området, som nu är grått och dominerat av moderna byggnader utan identitet, sticker familjen Zammits hus ut till den grad att vissa anser att det är "slottet" i förorten. Föreställ dig en stor röd tegelvilla, från vilken det sträcker sig en 200 meter lång uppfart, omgiven av en vacker grön gräsmatta. Bygget runt omkring dem verkar inte ha påverkat den här australiska familjens ståtliga hem ett dugg, även om det har förändrat utseendet på hela stadsdelar genom åren.

Vet du vilket som har varit det högsta budet för köpet av det huset, bland de vi känner till, hittills? 5 miljoner dollar. En häpnadsväckande siffra som vem som helst skulle ha svårt att motstå och som familjen Zammit erbjöds redan för 10 år sedan. Men de verkar inte vara villiga att ge upp.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Deras hem sägs ha nått ett värde på 50 miljoner dollar idag, men inte ens den siffran gör någon skillnad för dem. Det känslomässiga värdet som binder dem till det huset, som nu är det sista exemplet på en mer traditionell och harmonisk arkitektur i den förorten, är avgjort överlägset dess värde i pengar. Kort sagt, alla pengar i världen skulle inte räcka till för att köpa det huset.

Familjen Zammits hus rär det enda gröna utrymmet i The Ponds och det sista röda tegelhuset i en stadsdel som är mättad med grå cementblock och återvändsgränder.

Till de som vill köpa huset och fortsätta bygga i det området har familjen Zammit bara ett svar: "Fortsätt drömma...!".

Advertisement