Han får en beställning på 1500 karamelliserade äpplen som sedan blir avbeställd i sista stund, men människor på nätet går samman för att hjälpa honom

av sofia

06 Maj 2022

Han får en beställning på 1500 karamelliserade äpplen som sedan blir avbeställd i sista stund, men människor på nätet går samman för att hjälpa honom
Advertisement

Alla gör så gott de kan för att försörja sig och arbete är helt klart det vanligaste sättet att göra detta på för varje medborgare och är utformad som både en rättighet och en plikt. Alla bör ha möjlighet att arbeta, välja den funktion och det jobb som passar dem bäst, men så är det tyvärr inte på många håll i världen. Det finns de, som Enrique Villalpando, som försörjer sig på att sälja godsaker på gatan, som handlare, och som inte alltid lyckas gå med vinst trots det som tjänats in under dagen. Om om man dessutom på detta ​​lägger till att vissa människor verkligen inte tar någon som helst hänsyn till andras arbete, då förstår man verkligen hur människor som Enrique kämpar för att klara sig. Vid ett specifikt tillfälle hade han att göra med en kund som hade beställt ett mycket stort antal godsaker av honom, men som till slut avbeställde allt i sista minuten utan att betala den stackars mannen en enda krona.

via Facebook / Luis Alvarez

Facebook/Luis Alvarez

Facebook/Luis Alvarez

Enrique Villalpando säljer handgjorda sötsaker på gatan och verkar i synnerhet vara en mästare på karamelliserade äpplen. En kund hade lagt in en beställning hos honom på 1 500 kramellisarade äpplen och han hade förstås helhjärtat tackat ja med tanke på vinsten han skulle göra på den försäljningen. Men naivt nog litade Enrique lite för mycket på den kunden och bad inte om någon handpenning för den beställningen. När han redan var färdig med de sista äpplena ringde kunden honom för att säga åt honom att avboka allt och att han därför inte längre skulle betala honom. Det var riktigt tufft för Enrique, eftersom han hade investerat mycket tid och pengar för att slutföra den beställningen. Vad skulle han göra med alla dessa karamelliserade äpplen?

Advertisement
Facebook/Luis Alvarez

Facebook/Luis Alvarez

När han såg sin desperata pappa, försökte Luis Enrique Villalpando Alvarez, gatuförsäljarens son, hjälpa till genom att sprida nyheten om vad som hade hänt på sociala medier. Luis inlägg, komplett med bilder, blev omedelbart viralt och har idag mer än 10 tusen visningar, ett tydligt tecken på att den sorgliga historien har påverkat många användare. I inlägget förklarar Luis att hans pappa hade investerat mycket pengar för att uppfylla den beställningen, men att kunden i sista sekund avbokade allt utan att betala honom ens för råvarorna. I inlägget vädjar den unge mannen direkt till användarna och frågar dem om någon vill köpa några äpplen:

"God eftermiddag mina vänner, jag skriver för att erbjuda er karamelliserade äpplen för 8 pesos styck. För några dagar sedan gjorde de en beställning från min pappa på 1500 äpplen och avbokade den i sista stund, så om du kan hjälpa oss att få tillbaka lite av det han har investerat skulle jag vara dig tacksam av hela mitt hjärta”.

Facebook/Luis Alvarez

Facebook/Luis Alvarez

Reaktionen från webben lät inte vänta på sig och på mycket kort tid bad många människor om information om hur man kunde köpa Enriques äpplen. På kort tid kom förfrågningar från hela Mexiko och Luis lyckades sälja alla karamelliserade äpplen som hans pappa hade gjort i ordning.

Det började som en obehaglig situation, men sedan löste det sig, så pass bra att Enrique inte bara fick tillbaka pengarna han hade investerat, utan även fick nya kunder och utvidgade sin verksamhet. Vi är mycket glada för hans skull!

Advertisement