Han räddar en rovfågel som sedan inte lämnar hans sida: "Det är hans sätt att tacka mig för att ha hjälpt honom" (+VIDEO)

av sofia

07 Maj 2022

Han räddar en rovfågel som sedan inte lämnar hans sida: "Det är hans sätt att tacka mig för att ha hjälpt honom" (+VIDEO)
Advertisement

Vi vet alla mycket väl att  djur kan ge oss unika upplevelser med sitt sätt att visa kärlek och omtanke. Vanligtvis är det dock hundar, katter och andra "tama" djur som gör allt detta. De blir fästa vid oss, de ger oss kärlek och de litar på oss, trots allt är de vana vid kontakt med människan och detta tenderar inte att störa dem. Tvärtom, finns det sedan flera vilda djur som med större svårighet skulle tillåta oss människor att interagera med dem och, ännu mindre, att röra vid dem.

Det var inte så för huvudpersonen i historien som vi vill berätta för dig. Han, Steven, är en man som är engagerad i att skydda miljön och hans jobb är att identifiera och utrota parasiter. Men låt oss se vad som hände under en väldigt normal arbetsdag.

via Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Steven Gonzales, tillsammans med en praktikant till honom, var i tjänst och skulle kolla in en kunds trädgård när han lade märke till något konstigt. I en balja full med vatten fanns en stor fågel som försökte fly. Vem vet hur den hade ramlat i, men faktum är att på grund av de blöta vingarna och den därav följande större vikten kunde fågeln inte flyga och ta sig därifrån. En rovfågel i en liknande situation kan känna sig hotad och reagera illa på närvaron av en människa, men i det här fallet var det annorlunda.

Steven närmade sig omedelbart och blev förvånad över att se att fågeln var så lugn när han försökte fånga den. "Hon blev inte upprörd, utan såg till att jag kunde fånga henne. - berättar mannen - Hon förstod att jag ville hjälpa henne och litade på mig. Jag tog tag i hennes fötter och drog upp henne ur vattnet ".

Advertisement
Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Det fanns ett ögonblick när fågeln flaxade med vingarna, men sedan lät den Steven fortsätta att ta hand om den. Fågeln hade uppenbarligen ett sjätte sinne och kände att den människan fanns där för henne och aldrig skulle göra henne någon skada. Under en tid rörde den sig inte från Stevens sida: "Hon kände sig avslappnad och skyddad bredvid mig, hon ville inte lämna mig." - berättar vår huvudperson. Allt detta filmades av Stevens assistent och publicerades som tur var så att vi alla kan få ta del av detta underbara band.

När fågeln hade lugnat ner sig och rädslan gått över kontaktade Steven Cave Creek, en ideell organisation som sysslar med djur i nöd. De beslutade sig för att vara rovfågelns skötare tills dess att den återhämtade sig helt.

Instagram/trulynolen

Instagram/trulynolen

Under de kommande dagarna följde Steven ständigt sin fjäderbeklädda väns framsteg och valde också att ge den ett namn. "Jag kallade henne Lucena efter min dotter". Steven, som alltid hade varit en stor djurälskare, hade också arbetat som volontär för att skydda dem, så han var inte rädd för att närma sig en fågel som vanligtvis kan verka skrämmande.

Det är alltid trevligt att höra denna typ av historier och att veta att fina, vackra och rörande saker, precis som denna sker i världen. Denna video är verkligen ett bevis på detta.

Advertisement