En schäfer tar hand om rådjursungar som blivit föräldralösa och skyddar dem som att de vore hans egna ungar

av sofia

12 Juni 2021

En schäfer tar hand om rådjursungar som blivit föräldralösa och skyddar dem som att de vore hans egna ungar
Advertisement

Det finns inget sötare sätt att lysa upp våra dagar på än att titta på vackra bilder av gulliga djur som visar varandra kärlek. Vi vet att vi är lite mesiga, men vi kan absolut inte motstå frestelsen av att låta känslorna flöda när vi läser sagoliknande berättelser som har djur som huvudpersoner. Den här vackra historien som vi vill berätta för dig idag handlar om en oväntad vänskap mellan olika arter ...

via The Dodo

Advertisement

Cheryl Stephen bor i Ohio tillsammans med Sarge, hennes schäfer, omgiven av en stor bit mark och den friska luften i den närliggande skogen. Närheten till skogen gör att familjen Stephen kan komma i kontakt med vilda djur av alla slag, såsom rådjur. För ett tid sedan närmade sig ett litet rådjur Cheryls hus och bandet som bildades mellan rådjuret och schäfern var fantastiskt!

Advertisement

Det lilla rådjuret, som döptes till Buckwheat, hade hittats av kvinnan vid sidan av vägen som ledde hem, ensam och hjälplös, det verkade som om den hade förlorat sina föräldrar. Cheryl tvekade inte en sekund och bestämde sig för att ta hand om den tillfälligt och det verkar som att Sarge, hennes schäfer, hade blivit så förtjust i detta föräldralösa rådjur att han under de första dagarna aldrig övergav rådjuret och alltid tog hand om det. När de andra hundarna i huset närmade sig morrade han för att få dem att gå därifrån - han ville skydda Buckwheat till varje pris!

När det föräldralösa rådjuret började ta sina första steg, var husets schäfer Stephen alltid vid hans sida för att skydda och stötta honom, som om han var hans adoptivpappa. Ju mer tiden gick, desto bättre mådde Buckwheat och plötsligt en dag bestämde Cheryl att det var dags att släppa ut honom i sin naturliga livsmiljö. Hon visste att Sarge inte skulle acceptera tanken att behöva säga adjö till sin "adoptivson", men det var det enda rätta för detta föräldralösa rådjur.

Med tiden hade ryktet om att Cheryl tog hand om rådjur som blivit föräldralösa eller på annat sätt var i svårighet i området emellertid spridit sig, så efter att ha tagit farväl av Buckwheat fanns det en massa andra vilda djur som behövde tas om hand och rehabiliteras i hemmet innan de skickades tillbaka till sin naturliga livsmiljö. Varje gång ett nytt rådjur kom in i Stephens hem, viftade den söta schäfern vid namn Sarge på svansen av lycka och väntade med spänning på att ta hand om ännu ett djur i nöd. Att ta hand om djur som hade det svårt fick honom att känna sig som hemma och som om att de var hans adoptivbarn!

Vad söt denna schäfer med en sådan stark fadersinstinkt är!

Advertisement