Hon adopterar en flicka och när hon får reda på att hennes biologiska föräldrar är hemlösa låter hon dem få flytta in

av sofia

11 Maj 2022

Hon adopterar en flicka och när hon får reda på att hennes biologiska föräldrar är hemlösa låter hon dem få flytta in
Advertisement

Valet att adoptera ett barn är en handling av kärlek och omtanke från en eller två människor mot en mindre lyckligt lottad människa. Vanligtvis och framför allt för att inte skapa förvirring i barnets sinne och känslor, görs allt för att hålla de två familjerna åtskilda, den biologiska familjen och adoptivfamiljen. Detta är dock inte fallet med huvudpersonerna i denna berättelse.

I det här fallet välkomnades faktiskt den lilla flickans ursprungliga familj in i hemmet av adoptivmamman. Låt oss förklara lite mer ingående vad som fick den här kvinnan att fatta ett liknande beslut.

via CNN

One of my oldest friends, Vanessa McGrady, has written a really powerful article about the experience with the birth parents of her adopted child. It's quite a story. Please read and share!

Pubblicato da Stephanie Fife Simpson su Giovedì 12 maggio 2016

Vanessa McGrady, huvudpersonen i den här historien, fattade för några år sedan beslutet att adoptera ett nyfött barn, Grace. Vägen mot föräldraskap har alltid gått smidigt, då hon och hennes man genast blev förälskade i den lilla flickan och även hon inte visade sig ha några som helst problem att anpassa sig efter den nya situationen.

Två år efter adoptionen separerade dock Graces adoptivföräldrar och hon och hennes mamma fick leva ensamma. Under den perioden hände något mycket oväntat och ovanligt.

Advertisement

Vanessa och Peter, hennes före detta make, hade kommit mycket nära hennes biologiska föräldrar när de adopterade barnet och de fyra hade haft kontakt under en lång tid. Efter Vanessas separation från sin man upptäckte hon att Graces biologiska föräldrar hade blivit hemlösa, så hon gjorde ett stort val.

Hon bestämde sig för att välkomna dem till sitt hem utan att tänka för mycket på saken. "När vintern kom bjöd jag hem dem till oss. Det regnade för mycket och var kallt, de kunde inte bo på gatan i ett tält, så vad kunde jag göra? - sa kvinnan i en intervju - Om man råkar träffa en människa i svårighet kan man ju inte bara låta bli att hjälpa den. För att inte tala om att tack vare dem hade jag Grace och jag skulle aldrig ha kunnat tackat dem tillräckligt för denna gåva."

Lyckligtvis var det för den lilla flickan aldrig något problem att träffa alla sina föräldrar tillsammans. Hon visste alltid, enligt Vanessa, att hon och hennes man var hennes mamma och pappa och att de andra var två viktiga personer som älskade henne.

Den nya boendesituationen varade dock inte så länge, för efter ungefär en månad tog de biologiska föräldrarna farväl av henne och barnet och flyttade ut. Bandet mellan dem har dock aldrig lösts upp och när det är möjligt träffas de och umgås alla tillsammans. Denna upplevelse förvandlades sedan till en bok som Vanessa publicerade för en tid sedan och där hon berättar mycket detaljerat om sin och Graces historia.

Vanessas beslut var ett beslut som få andra människor skulle ha fattat. Å ena sidan modigt, å andra sidan extremt generöst och osjälviskt. Sådana gester borde vara mycket mer närvarande i vår värld. Man bör alltid försöka nå ut till dem som har det svårt, för förutom att hjälpa mindre lyckligt lottade människor gör vi även oss själva en tjänst.

Advertisement