Han ser en trägårdsarbetare klippa gräsmattan i en rondell och tror knappt sina ögon: "Det var konstgräs"

av sofia

05 Maj 2022

Han ser en trägårdsarbetare klippa gräsmattan i en rondell och tror knappt sina ögon: "Det var konstgräs"
Advertisement

Det har säkerligen hänt dig någon gång att sett någon klippa gräset, särskilt under våren när naturen vaknar till liv. Oavsett om det är på privata eller offentliga utrymmen finns det ett behov av att städa upp i rabatterna och beskära träd. När det är dags brukar kommunerna vidta åtgärder och strukturera upp skötseln av gatorna framför allt för en säkerhetsfråga. Högt ogräs kan till exempel skapa problem när det gäller sikten för bilister och därför ingriper kommunala trädgårsarbetare som är utrustade med gräsklippare för att fixa i ordning allt.

En mycket normal sak som egentligen inte borde ge upphov till sensation. En man som för några dagar sedan bevittnade en liknande och mycket märklig scen håller inte med om detta. En trädgårdsarbetare klippte gräset i en rondell, men hör och häpna: gräsmattan i fråga var syntetisk. Låt oss se vad han berättade på Twitter.

via BBC

Han heter Nigel Castle och är en 49-årig pappa som för några dagar sedan körde genom Yeovil, Somerset. Han befann sig i bilen tillsammans med sin son när han plötsligt vid ett tillfälle lade märke till något konstigt i rondellen som de körde i. 

En trädgårdsarbetare klippte gräset, något som inte egenltigen borde göra bilisterna förbryllade, om det inte vore för att gräsmattan i fråga var fejk. Du läste rätt. Gräset var inte riktigt, utan av plast och mannen "klippte" det med en gräsklippare. En scen som gjorde Nigel väldigt förvånad. Vad kunde han göra åt saken? Han gick tillbaka och bad sin son ta några bilder, varefter han lade ut dem på nätet.

Advertisement
Twitter/nige

Twitter/nige

I samband med denna händelse bestämde sig mannen, som arbetar som flygingenjör, för att sända ut ett budskap först och främst till stadsförvaltningen och sedan till folk i allmänhet. "Naturen behöver vår hjälp i detta ögonblick av svår kris. - sa Nigel - Att täcka planeten med plast är inte en lösning i denna mening, särskilt om det görs istället för riktigt gräs. Det finns många växter som kräver lite underhåll, du kunde ha valt en av dessa".

Härifrån blev diskussionen allt mer allvarlig och vår huvudperson lade framförallt fokus på den oproportionerliga användning som vi alla gör av plast idag. "Vi täcker planeten i plast och det är inte rätt." - sa han. Av denna anledning bad han stadsförvaltningen att göra något åt ​​det och att ta bort det syntetiska gräset och ersätta det med något naturligt, vilket också skulle ha gynnat djurlivet.

Twitter/nige

Twitter/nige

Det dröjde inte länge förrän det kom svar från South Somerset Council och i uttalandet från en talesperson läser vi dessa ord: "Vi förstår den oro som detta har väckt hos denna medborgare, vi tackar honom för att han delade med sig av sina reflektioner och vi ber om ursäkt för det som hände. Trädgårdsarbetaren hade faktiskt som uppgift att dra ut ogräset som växt upp genom konstgräset för hand och inte klippa det som han gjorde. Tyvärr - fortsatte tjänstemannen - var vi tvungna att lägga konstgräs i den rondellen. De som brukar passera förbi där vet hur hektiskt det är och vi har försökt hitta ett sätt för att undvika att skicka dit våra anställda alltför ofta för att skydda dem ur säkerhetssynpunkt".

Sammanfattningsvis, för att värna om de kommunala arbetarnas säkerhet, skulle myndigheterna ha valt denna lösning som enligt talesmannen är specifik för just den platsen och de har inte tänkt tillämpa ett liknande val i andra delar av staden. "Vi vet att det inte är det bästa alternativet för miljön, men vi var också tvungna att ta hänsyn till våra arbetares säkerhet." - avslutade talesmannen.

De senaste åren har miljöfrågan blivit alltmer omdebatterad och man försöker på alla tänkbara sätt öka människors medvetenhet. Om vi ​​minskar användningen av plast eller åtminstone uppmärksammar dess bortskaffande kommer vi alla att gynnas eftersom det är vi som lever på denna planet och genom att respektera den respekterar vi oss själva.

Advertisement