En servitris ser några skolbarn komma in själva på restaurangen och fruktar det värsta, men istället visar de sig vara väluppfostrade

av sofia

08 Maj 2022

En servitris ser några skolbarn komma in själva på restaurangen och fruktar det värsta, men istället visar de sig vara väluppfostrade
Advertisement

Du bör aldrig döma en bok efter dess omslag - hur många gånger har du hört detta talesätt? Döm aldrig någon efter utseendet eftersom det verkligen inte avgör värdet av någots innehåll. Tyvärr verkar det dock nästan oundvikligt att ha fördomar mot de mest varierade saker. Erfarenheten kanske kan lära oss att släppa dessa obehagliga fördomar och återställa lite förtroende för mänskligheten. Detta är vad som hände med Nicole Marie, en servitris som tog emot sju barn i sjätteklass som kom till restaurangen där hon jobbade för att äta tillsammans, utan uppsikt av någon vuxen. Nicole blev dock positivt överraskad av deras beteende och var tvungen att ta tillbaka det hon hade tänkt om dem.

via Facebook / Nicole Marie

Today my faith in future generations was restored!! I had 7, 6th grade boys come in while I was working and they wanted...

Pubblicato da Nicole Marie su Venerdì 10 gennaio 2020

Nicole, som så många andra servitriser, hade en lång dag på jobbet och det sista hon behövde var ett gäng hungriga, oförskämda barn. När kvinnan, som hade arbetat på den platsen i 10 år och hade samlat på sig lite erfarenhet av att bedöma sina kunder vid första ögonkastet, såg de sju barnen komma in på restaurangen, fruktade hon omedelbart att behöva möta jobbiga samtal med minderåriga och oförskämda kunder. Lyckligtvis var hennes intuition helt felaktig och i det ögonblicket var det hennes fördomar som talade för henne.

Pojkarna satte sig vid bordet och väntade tålmodigt på att bli serverade. När de beställde frågade de efter sina favoriträtter och lade alltid till "snälla" och "tack": Nicole var väldigt imponerad av deras goda uppfostran! I hennes huvud hade hon förväntat sig oförskämda och högljudda barn och därför blev hon positivt överraskad över lugnet hos dessa sjätteklassare.

Advertisement

Under beställningen var en av killarna tvungen att svara i sin mobiltelefon och en vän till honom frågade om han artigt kunde resa sig från bordet då det var oerhört oförskämt av honom att svara vid bordet. När Nicole väl kom med deras beställningar åt alla tyst och artigt. Uppenbarligen måste någon annan på plats ha lagt märke till de unga människornas exemplariska beteende och beslutat sig för att betala räkningen åt dem. Vid det laget erbjöd killarna Nicole mer dricks. Till slut staplade de sina tallrikar och samlade ihop alla matrester så att Nicole kunde plocka undan snabbare.

"Även vuxna (inklusive jag själv) lämnar sällan bordet så rent!" sa Nicole som var väldigt förvånad över dessa barns goda uppfostran. I slutet av sitt skift hade servitrisen definitivt ändrat uppfattning om den "nya generationen", eftersom den lilla gruppen pojkar på något sätt hade återställt hennes tro på mänskligheten.

Advertisement