Hon lyckas inte få barn, men alla stressar henne: som hämnd låter hon alla som frågar henne när hon tänker skaffa barn om 1 dollar

av sofia

20 Maj 2022

Hon lyckas inte få barn, men alla stressar henne: som hämnd låter hon alla som frågar henne när hon tänker skaffa barn om 1 dollar
Advertisement

Även om det blir allt mer "modernt" att tala öppet om att inte vilja skaffa barn, finns det fortfarande par som vill ha barn, men som tyvärr inte kan bli gravida. Orsakerna kan vara många, men frustration är en känsla som dessa människor ofta har gemensamt. En kvinna berättade sin historia på Reddit och beskrev hur hennes familj fick henne att känna sig ännu mer frustrerad och illa till mods över att inte ha skaffat barn ännu. Kvinnan och hennes man har ännu inte lyckats bli gravida, men det betyder inte att de inte vill ha barn. Är det så viktigt att påminna dem om att de är sent ute eller att de ännu inte har lyckats?

via Reddit

Karolina Grabowska (not the actual photo) 

Karolina Grabowska (not the actual photo) 

Kvinnan skrev att hon varit gift med sin man i 6 år och att de båda önskar att kunde få barn, men att denna önskan helt enkelt inte har gått i uppfyllelse ännu. Hennes familj och till och med deras vänner missar dock aldrig chansen att påminna dem om detta aktuella ämne, vilket bara skapar mer stress och dålig stämning. Det räckte inte att säga åt alla dessa människor att undvika att prata om det känsliga ämnet, eftersom alla hela tiden frågade kvinnan när hon skulle skaffa barn. Därför berättade användaren som kallar sig "thasyojar2013" på Reddit om sin briljanta idé för att få alla att sluta påminna henne om att hon inte kan bli gravid. Det hela var väldigt enkelt: varje gång någon frågade henne om graviditet eller något liknande tog hon fram en glasburk och bad om 1 dollar. Efter 4 månader slutade nästan alla vänner och familjemedlemmar att ställa den här typen av frågor till henne.

Skämtsamt döpte kvinnan om glasburken till "graviditetsburken", där hon förvarade varenda dollar som donerades för varje gång detta ämne togs upp i hennes närvaro.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

En kväll gick saken dock lite längre, under en familjemiddag hemma hos henne. Vid det tillfället hade hennes bror återvänt från en månadslång affärsresa och vid ett tillfälle frågade han framför alla närvarande när hans syster och hennes man skulle skaffa barn. "Min man stannade till, jag reste mig från min stol och gick fram till min bror, med min burk i handen och bad honom lämna en dollar för frågan han just hade ställt till mig", förklarade användaren, "han stirrade på mig och skrattade sedan nervöst och undrade om jag menade allvar." Kvinnans man svarade nej, han behövde inte betala sin syster 1 dollar, utan det var en påminnelse till hennes bror om att han inte borde ha ställt den frågan. Hennes bror tog ändå fram sin plånbok och la 1 dollar i burken. Efter detta följde en pinsam tystnad, tills mamman till användaren i fråga skällde ut henne i köket, privat:

"Mamma släpade in mig i köket för att tala om för mig att jag hade skämt ut min bror inför hans fru och familj och sa att jag skulle sluta bete mig som ett barn genom att gå runt med en burk och be andra lägga pengar i den. Jag svarade henne att i så fall borde de sluta ställa de frågorna till mig. Hon fortsatte med att säga att de bara är oroliga för oss eftersom vi är i 30-årsåldern och inte har särskilt mycket tid kvar för att få åtminstone en frisk bebis. Jag blev arg och vi började bråka".

Efter det gick paret hem och efter den middagen har hon inte pratat med sin familj längre, som anklagade henne för att ha haft ett barnsligt beteende. Vad tycker du om saken? Vem har egentligen rätt i den här historien?

Advertisement