Han blir vansinnig när han får reda på att mamman har låtit hans gravida flickvän sova på golvet

av sofia

02 Maj 2022

Han blir vansinnig när han får reda på att mamman har låtit hans gravida flickvän sova på golvet
Advertisement

Man brukar säga att det är sällan som det finns en bra relation mellan en svärmor och en svärdotter, men det finns naturligtvis ingen fast regel: allt beror på människorna du möter i livet och är inte på något sätt enbart kopplat till svärmödrar och svärdöttrar. En ung man berättade om den fruktansvärda upplevelsen som hans flickvän, Rose, hade med hans mamma, som alltså var Roses svärmor. Allt började när han och Rose talade om att de väntade barn tillsammans. Före detta tillkännagivande verkade det som att mannens mamma tyckte ganska bra om Rose, men när hon blev gravid verkade det som att mamman bara hade negativa ord att säga om henne och hade ändrat sin attityd. Men en episod var garanterat mer allvarligt än andra och det var därför mannen vände sig till människor på Reddit för en andra åsikt.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mannen berättade sin historia på Reddit med fiktiva namn. Han och Rose, hans flickvän, hade varit tillsammans i fyra år när hon plötsligt blev gravid. Pojkens mamma verkade gilla Rose, eller tycktes åtminstone tolerera henne, men efter det att de berättade om graviditeten förändrades allt till det sämre. Svärmorn började ofta fälla negativa kommentarer om svärdottern, även i hennes närvaro och hade ett så kallat passivt-aggressivt beteende gentemot henne.

En dag åkte Rose för att besöka sina föräldrar på landsbygden, på en liten resa som organiserades i sista minuten. På vägen tillbaka gick tyvärr hennes bil sönder och hon tvingades stanna. Hennes pojkväns bror är lyckligtvis en expert på bilar och som tur var befann han sig på bara en och en halvtimmes avstånd från kvinnan. Chris erbjöd sig vänligt nog att komma och hämta henne och hjälpa henne med bilen. Roses pojkvän kunde inte hjälpa till, eftersom han var utanför stan och han var mycket tacksam mot sin bror som ställde upp. Chris hade dock flyttat tillbaka hem till sin mamma, vilket innebar att Rose var på väg att träffa sin svärmor.

Advertisement
Flickr / litlnemo / Not the actual photo

Flickr / litlnemo / Not the actual photo

Naturligtvis var svärmorn inte glad över att se Rose eller ens det faktum att hon skulle sova kvar den natten, eftersom det skulle ta Chris för lång tid att köra hem henne och sedan åka tillbaka till sin mamma. De bestämde därför att han skulle skjutsa hem henne nästa morgon. Det verkar som att allt fortskred bra, även om stämningen var lite spänd under hela kvällen, tills Chris sa godnatt till dem båda. Då sa svärmorn till sin svärdotter att hon skulle vara tvungen att sova på golvet. Du läste rätt: hon skulle låta en gravid kvinna sova på golvet, istället för att erbjuda henne att lägga sig på soffan. Orsaken till detta hade med svärmorns soffa att göra: "Så förstör du åtminstone inte soffan." Rose var på väg att säga något om denna absurda begäran, men sedan bestämde hon sig för att inte gå in i konflikt. Hennes svärmor hade dessutom gett henne en mycket tunn filt som inte ens skulle hålla henne varm och sa åt henne att nöja sig med soffkuddarna.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Under kvällen fortsatte svärmorn att kontrollera att svärdottern inte la sig på soffan och öppnade hela tiden dörren till hennes rum. Vid 5-tiden insåg Chris situationen och sa åt Rose att gå och lägga sig i hans säng. Chris berättade sedan för sin bror vad som hade hänt och sa åt honom att inte göra en stor grej av det med sin mamma, men självklart klarade han inte av att hålla tyst. Hur hade hans mamma kunnat låta hans gravida flickvän sova på golvet? Utan att veta hur han skulle hantera situationen vände mannen sig till webben för råd och påpekade att han i vilket fall är väldigt arg på sin mamma. Vad har du för råd att ge honom?

Advertisement