Han fyller 100 år och slår alla rekord med sin 84 år långa karriär på samma företag (+VIDEO)

av sofia

01 Maj 2022

Han fyller 100 år och slår alla rekord med sin 84 år långa karriär på samma företag (+VIDEO)
Advertisement

Alla gör förmodligen i livet sitt bästa för att få jobba med det de tycker om. Vad det än är, när du gör ditt drömjobb eller i alla fall något av det du känner dig mest lämpad för, minskar tröttheten och dagarna går lugnt förbi. Detta är något som den extraordinära mannen vi nu ska berätta om kan bekräfta.

Efter att ha blivit känd för allmänheten för att ha satt världsrekord, är Walter Orthmann det levande exemplet på hur arbete kan vara något oerhört behagligt i en människas liv. Låt oss lära känna honom bättre.

WALTER ORTHMANN: UM HOMEM ÚNICO O título mundial de Mais Longa Carreira em uma Mesma Empresa do Guinness World Record,...

Pubblicato da RenauxView su Venerdì 4 maggio 2018

Den 19 april år 2022 nådde Walter Orthmann en mycket viktig milstolpe: han firade sin 100-årsdag. På en sådan speciell dag var Walter omgiven av sina vänner och sin familj, men också av sina kollegor. Oroa dig inte, du har inte missförstått, vi pratar om arbetskollegor. Hur är det möjligt att den här mannen fortfarande jobbar när han är 100 år gammal tänker du?

Det är denna egenhet som har gjort det möjligt för honom att erövra ett världsrekord: han är innehavaren av titeln för att vara den anställde med längst tjänst inom samma företag. Walter Orthmann föddes i Brusque, en liten stad i Santa Catarina i Brasilien, och anställdes av Industrias Renaux SA när han bara var 14 år gammal för att aldrig mer lämna den arbetsplatsen.

På den tiden var det inte så vanligt att man började jobba i väldigt ung ålder. Många familjer var inte rika och behövde samarbetet från sina äldre barn för att kunna klara sig. Av denna anledning, trots sin skolgång, kom denne man in i arbetslivet och textilindustrins värld. "År 1938 var barnen tvungna att arbeta för att hjälpa till att försörja familjen. Eftersom jag var den äldsta sonen hittade min mamma ett jobb åt mig vid bara 14-års ålder" - berättar Walter i flera intervjuer.

Advertisement

Walter Orthmann from Brazil now holds the record for longest career in the same company - 84 years!

Pubblicato da Guinness World Records su Mercoledì 27 aprile 2022

Eftersom han var mycket bra på tyska anställdes Walter omedelbart och började fylla rollen som expeditionsassistent. Men hans kompetens och viljestyrka fick honom att göra karriär på kort tid och strax därefter blev han försäljningschef.

Han sa själv: "Jag hade möjlighet att arbeta som säljare. En gång åkte jag till Sao Paulo och på mindre än en vecka fyllde jag produktionen med beställningar motsvarande tre månaders arbete." En lysande karriär som har bidragit till den här mannens psykiska och fysiska välbefinnande och gett honom möjligheten att nå milstolpen 100 år.

Walter Orthmann - 80 Anos de RenauxView

Amanhã, Walter Orthmann completa 80 anos de RenauxView e bate o recorde mundial de funcionário com maior tempo de trabalho na mesma empresa! O sorriso dele diz tudo, né? 💙

Pubblicato da RenauxView su Martedì 16 gennaio 2018

2022 firades inte bara detta, utan också 84 års karriär inom samma företag. Han bytte aldrig jobb, han var alltid lojal mot dem, han gjorde karriär och var en lycklig man på grund av allt som ödet hade i beredskap för honom. "När du gör ett jobb du gillar, - säger Walter - känner du inte av tidens gång. Jag lever så här: jag tänker på idag, aldrig på morgondagen. Det jag gör varje dag är att gå upp, träna och gå till jobbet. Att tänka för mycket på det förflutna eller att planera för mycket för framtiden hjälper inte, det som verkligen betyder något är här och nu".

Och uppenbarligen är detta hemligheten till att förbli klar i sinnet, vital och aktiv precis som han, trots att det har gått en hel del år sedan hans födelse. För att inte tala om att han också lyckades sätta ett oväntat rekord, vilket han själv erkände att han var förvånad över. Trots detta var det en stor ära och en underbar känsla för Walter att få denna utmärkelse.

Vi hoppas att han kommer att bevara den positiva energi han avger på dessa bilder under lång tid framöver. Under tiden tittar vi på honom med beundran och kommer garanterat att försöka värdesätta dessa tips för att leva vårt dagliga liv på ett lite mer fridfullt sätt.

Advertisement