Två barn på 6 och 4 år ringer räddningstjänsten för att hjälpa sin pappa: "De räddade livet på mig"

av sofia

28 April 2022

Två barn på 6 och 4 år ringer räddningstjänsten för att hjälpa sin pappa: "De räddade livet på mig"
Advertisement

Att vara förälder är inte lätt. När du bestämmer dig för att skaffa barn finns det många saker att tänka på och du påbörjar ett helt nytt äventyr. Utöver de rent praktiska sakerna är det mycket viktigt att reflektera över de värderingar och den uppfostran som du vill förmedla till barnet. Vad man vill lära sitt barn, vilka regler man ska sätta upp, vad är viktigast och hur vet man när det är rätt tillfälle för att låta dem göra vissa saker? Många, kanske för många frågor som det inte alltid är lätt att ge ett omedelbart och definitivt svar på.

Säkert har pappan som vi ska berätta om idag förstått en viktig sak som förälder: det är viktigt att ge dina barn, så tidigt som möjligt, råd om hur man ska bete sig i en nödsituation. Han upplevde det personligen och kunde bekräfta det som vi just pratade om. Hans två barn, trots sin mycket unga ålder, hjälpte honom i ett svårt ögonblick. Låt oss få berätta vad dessa två små hjältar gjorde.

via Facebook/Kyle Semrau

Vi befiinner oss i Eliot, Maine och allt ägde rum den 12:e april och började med ett klassiskt tjafs från barnens sida. Macie Semrau, en 6-årig flicka hade bestämt att hon inte ville gå till skolan den morgonen.

Eftersom bråket inte verkade kunna lösas bestämde sig hennes mamma, Kate Semrau, för att låta henne stanna hemma. Tillsammans med sin 4-årige bror Caleb och hennes pappa tillbringade den lilla flickan förmiddagen utan att lämna huset och nu, efter några dagar, kan alla säga att det var tur att det slutade så.

Advertisement

Kyle, pappan till de två barnen, en 37-årig man mådde inte särskilt bra den 12 april på morgonen. Inget okontrollerbart hände till en början, men efter ett tag och särskilt när hans fru redan hade åkt iväg till jobbet blev Kyles hälsa sämre. När han insåg att han behövde hjälp började mannen skrika och Maine och Caleb kom till hans räddning.

Medan 4-åringen alltid var vid sin pappas sida och aldrig lämnade honom ensam, hittade lillasystern ett sätt att låsa upp Kyles telefon och ringde räddningstjänsten.

An incredible story of Macie's quick thinking and courageous actions that helped save her dad during a medical emergency. Great job, Macie!!!

Pubblicato da Eliot Police Department su Lunedì 25 aprile 2022

På nolltid kom polisen och en ambulans till huset och Kyle fördes till sjukhuset. När han återhämtade sig sa han: "Min 6-åriga dotter visste hur man använder min mobiltelefon och ringde efter hjälp. Jag är säker på att detta räddade mitt liv." Till och med poliserna i staden underströk hur modig flickan hade varit i en situation som inte är helt enkel att hantera, speciellt inte med tanke på hennes ålder. I inlägget om historien som lagts upp på avdelningens Facebooksida stod det bland kommentarerna: "Bra jobbat, Macie!".

Även vi tycker att hon gjorde ett bra jobb och ser med beundran på dessa två små hjältar som på olika sätt lyckades hjälpa sin pappa och rädda hans liv. Bra gjort!

Advertisement