Han slänger ut sin bror efter det att hans 9-åriga brorson stjäl en väldigt dyr ring

av sofia

02 Maj 2022

Han slänger ut sin bror efter det att hans 9-åriga brorson stjäl en väldigt dyr ring
Advertisement

Familjefrågor är alltid väldigt känsliga och även om vi tycker om varandra är det ofta svårt att förbise vissa beteenden speciellt om de får allvarliga konsekvenser. En 26-årig man berättade sin frustrerande historia på Reddit när han bestämde sig för att bjuda hem sin bror tillsammans med hans fru och hans 9-årige son. Hans bror hade blivit av med jobbet och hade inte råd med hyran, så han hade sagt att de kunde få bo hos honom ett tag, det är ju trots allt sådant man gör för familjen, eller hur? Problemet är bara att hans brorson har den dåliga vanan att ta saker som inte tillhör honom, till och med gå och rota där han inte får. Situationen spårade ur rejält när mannen insåg att ringen på 4 000 dollar som han precis hade köpt till sin fästmö och som låg förvarad i en av hans lådor, hade försvunnit.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Den unga huvudpersonen i denna berättelse hade bara ett kortsiktigt mål att uppnå: att be sin fästmö att gifta sig med honom. För detta ändamål hade han äntligen köpt en mycket dyr ring, efter att ha arbetat och lagt undan pengar i ett helt år. Han var extremt nöjd och full av förväntan och väntade bara på att hans flickvän skulle komma tillbaka från sin resa för att hitta rätt tillfälle. Under tiden var hans brors familj dock tvungen att flytta hem till honom av ekonomiska skäl; ett beslut som mannen inte var alltför entusiastisk inför, efter det att han hade fått reda på att hans 9-åriga brorson hade stulit från honom.

En dag hände tyvärr det han fruktade mest: "Det var en ring på 4 000 dollar som det tog mig över ett års sparande för att kunna ha råd med. Den låg gömd i mitt rum under en av mina lådor. En gång, efter att jag hade hittat min brorson som snokade runt i mitt rum, sa jag till min bror att kolla upp det, sedan tog jag en sådan där billig spionkamera och monterade upp den i mitt rum för säkerhets skull. Sen förra veckan märkte jag att ringasken låg ute och att ringen inte fanns där så jag kollade kameran och såg att min brorson hade varit inne i mitt rum igen medan jag inte var hemma. Min bror och hans fru skällde ut honom."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Trots att han hade blivit tillsagd hade dock ringen försvunnit och pojken fortsatte att hävda att han lämnat den bredvid tv:n, där den så klart inte låg. Efter flera timmars letande dök ringen fortfarande inte upp och det var ingen som verkade veta var den var och pojken verkade inte ha för avsikt att säga sanningen. Vid det tillfället var den unge mannen tvungen att agera på ett mer drastiskt sätt och vände sig till sin bror: "Jag sa till honom att antingen hittar de ringen eller så kommer han att vara tvungen att betala tillbaka de 4 000 dollar jag hade spenderat på den, annars skulle de inte få bo kvar i mitt hus ." För mannen var detta naturligtvis inte något enkelt beslut att fatta, men han var riktigt arg över hur hans barnbarn hade betett sig och hur hans föräldrar inte gjorde något för att verkligen kontrollera honom. Tyvärr har alla sina problem, och den här killen ville bara få tillbaka sin ring. Många Reddit-användare har faktiskt stöttat honom och sagt till honom att de tyckte att han gjorde rätt val.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Men vart tog ringen vägen? Efter att ha hotat sin bror om att ringa polisen om han inte gav honom pengarna, fortsatte mannen att desperat leta efter ringen och försökte sätta sig i sin 9-åriga brorsons skor. Tack vare kommentarerna från användarna gick den unge mannen för att leta på de mest ovanliga ställena och till slut hittade han ringen i handfatet. Du läste rätt. Barnet hade inte velat erkänna att han kastat den där. Slutet gott, allting gott, men mannen har vägrat att låta sin bror och hans familj komma hem till honom igen. Tycker du att han gjorde rätt i det? Berätta din åsikt i kommentarerna!

Advertisement