En präst och nunna arbetar tillsammans under flera år och blir förälskade i varandra: "Jag ville inte leva utan henne och lämnade kyrkan"

av sofia

27 April 2022

En präst och nunna arbetar tillsammans under flera år och blir förälskade i varandra: "Jag ville inte leva utan henne och lämnade kyrkan"
Advertisement

Ibland tar vi många saker för givet. Kanske för att de alltid har varit på ett visst sätt och vi inte ens kan föreställa oss att situationen skulle kunna vara annorlunda. Men i vissa fall, om det vi är vana vid plötsligt tar en ny och oväntad vändning, kan vi verkligen bli chockade och mållösa.

I den kyrkliga miljön är vi till exempel vana vid att höra om specifika val som nunnor, präster eller munkar gör innan de påbörjar sin resa. En sak som de vanligtvis inte kan ignorera är kyskhetslöftet och idén om att inte överväga en relation eller en livspartner i termens "romantiska" mening. Ändå kan det hända att saker och ting inte alltid går som man har tänkt sig och historien vi ska berätta för dig idag är ett utmärkt exempel på detta. I det här fallet upplevde en präst och en nunna känslor som går bortom rationella löften och religiösa seder.

via Youtube/W ediciones

COMO PARA UNA NOVELA LA HISTORIA QUE YA SE ESCRIBIÓ Y UNA SERIE DE TELEVISIÓN QUE SE ESTÁ TRABAJANDO… La historia de...

Pubblicato da Ñuble Noticias Prime su Domenica 10 aprile 2022

Mercedes Tarragona och Daniel Genovesi är huvudpersonerna i denna romantiska berättelse. De träffades i ung ålder när de var 22 respektive 26 år gamla. Den unga kvinnan hade precis flyttat till Santa Fe när hon träffade prästen Daniel i en församling i området. I en intervju sa Mercedes: "Jag hade sökt mig till klostret vid 17- års ålder och jag hade alltid haft en mycket strikt utbildning som inte tog hänsyn till känslor, utan fokuserade på rationalitet". Men så träffade Mercedes den unge kyrkoherden och mellan dem bildades genast ett starkt band.

I början var det bara en fråga om arbete eftersom paret alltid och enbart träffades i dessa situationer och aldrig hade setts i andra situationer. Med tiden ökade dock lusten att ses, prata och vara tillsammans mer och mer och de letade efter en ursäkt för att kunna tillbringa mer tid tillsammans.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

"Vi började arbeta tillsammans och så småningom växte känslorna mellan oss. - berättar Daniel - Fram till det ögonblicket hade jag varit lycklig och saknade ingenting. Jag var nöjd med vad jag hade och jag var glad över att hjälpa andra. Sedan kom Mercedes och något förändrades. Det skedde en känslomässig förändring inom mig som jag inte kunde hantera. Det hade aldrig hänt mig, trots allt hade jag gått prästseminariet på gymnasiet och jag hade aldrig haft en flickvän." Även kvinnan hade hamnat i samma svåra situation och visste inte alls hur hon skulle hantera det.

Låt oss för ett ögonblick försöka sätta oss i deras skor. Två människor som redan från en mycket ung ålder bestämmer sig för att ägna sina liv åt religion och inte ens funderar över att ingå en kärleksrelation, hamnar plötsligt i en känslomässig virvelvind som vänder upp och ner på hela deras liv. Många av oss skulle förmodligen inte ha vetat hur vi skulle bete oss, precis som de inte gjorde det.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Allt förändrades när Mercedes, skakad av denna virvelvind av känslor och med starka skuldkänslor inom sig, bestämde sig för att flytta för att skapa avstånd mellan dem. Vid det tillfället var Daniel tvungen att fatta ett beslut: "Jag kunde inte leva utan henne" - uppgav han. Så efter en lång period av obeslutsamhet bestämde de sig för att lämna kyrkan och tillbringa resten av sina liv tillsammans.

Trots vissa svårigheter till en början levde Daniel och Mercedes ett lyckligt liv. De gifte sig och fick två döttrar. De kunde inte längre fortsätta att svika det löfte de hade avlagt och inte heller sig själva. Men, som de båda sa, har de alltid varit säkra på att det var Gud som förde dem samman och fick allt att detta hända.

Advertisement