Hur vuxna respektive ungdomar lämnar en restaurang: bilderna från en servitris

av sofia

28 April 2022

Hur vuxna respektive ungdomar lämnar en restaurang: bilderna från en servitris
Advertisement

Respekt är ett mycket brett begrepp med många aspekter och innebär ett stort antal handlingar för att kunna omsätta det i praktiken. Utan att vilja ge några alltför slående exempel, krävs det för att respektera en person i vilken situation som helst, för det mesta väldigt lite. En tjej som lade upp en video på Tik Tok ville bevisa just detta.

På bilderna som tagits av henne kan du helt enkelt se två bord från samma restaurang lämnade på två helt olika sätt av två grupper av kunder. Låt oss se vad som hände och varför den unga kvinnan bestämde sig för att lägga ut allt på nätet.

via Tik Tok/katebrande

Tik Tok/katebrande

Tik Tok/katebrande

Kaitlyn Brande är en 18-årig tjej som jobbar som servitris på en restaurang. En dag, medan hon utförde sina vanliga uppgifter, befann hon sig framför två helt motsatta scener. Sida vid sida stod det två bord som såg ganska olika ut: det ena i total oordning, det andra med alla tallrikar placerade ovanpå varandra.

Från bilderna förstår man tydligt att det vid båda borden precis hade suttit kunder, men medan det ena var helt upp och ner, var det andra inte det. Vad fokuserade Kaitlyn mest på? Det faktum att det som var i oordning hade varit upptaget av vuxna människor, medan det andra av en grupp unga människor.

"Jag vill inte säga att kunderna på en restaurang måste tänka på att städa bordet, märk väl. - sa tjejen - jag befinner mig också på andra sidan ibland och när jag är klar med middagen har jag ingen lust att rensa av bordet, men det här fick mig att le och jag bestämde mig för att fota det."

Advertisement
Tik Tok/katebrande

Tik Tok/katebrande

Vi hör ofta om hur mycket unga barn idag agerar på ett likgiltigt och ytligt sätt, medan vuxna, åtminstone i teorin, beter sig annorlunda. I det här fallet var det inte alls så och Kaitlyn ville ge ett litet bevis. "Det kan verka larvigt, - fortsatte servitrisen - men den där lilla gesten var viktig för mig, den hjälpte mig och jag plockade undan snabbare".

Naturligtvis förväntas det inte att kunderna på en restaurang eller ett café ska göra något sådant, trots allt betalar de också för att få den här typen av service, men vi är säkra på att Kaitlyn har gjort allt detta offentligt framför allt för att understryka hur ofta människor och i synnerhet ungdomar blir felaktigt dömda på grund av fördomar. "Det verkade väldigt ironiskt för mig eftersom vuxna alltid kräver respekt, medan de också kan göra misstag" - på så sätt lyckades tjejen som lagt upp videon ge många människor en liten tankeställare.

Vem vet om någon kanske tar till sig detta och försöker tänka på att döma andra lite mindre, i alla tänkbara situationer.

Advertisement