Hon blir mamma vid 49-års ålder och många människor kritiserar henne och kallar henne egoistisk

av sofia

27 April 2022

Hon blir mamma vid 49-års ålder och många människor kritiserar henne och kallar henne egoistisk
Advertisement

Att bestämma sig för att skaffa barn är det vackraste i världen, men också det mest komplicerade. Även om det för vissa inte finns några problem och de klarar av att möta allt med stort lugn, är det inte så för andra och svårigheterna de möter på vägen kan vara många. Vissa par kan få problem redan från befruktningen. Graviditeter är inte alltid framgångsrika och för de som tvingas fortsätta försöka ökar åldern medan chanserna för att bli förälder minskar.

Lite som det som hände med kvinnan vi nu ska berätta om. Hon och hennes man har gjort många försök men aldrig lyckats nå målet. Men låt oss kika närmare på deras historia.

via Mirror

Tik Tok/thevintageparents

Tik Tok/thevintageparents

Den här 49-åriga kvinnan berättade sin historia på sociala medier. I några videor som publicerats på Tik Tok pratade hon ofta om svårigheterna på vägen till föräldraskap och det faktum att läkarna vid det här laget hade gett henne väldigt lite hopp om att kunna bli mamma.

"När jag var 41 sa de till mig att det inte längre skulle vara möjligt för mig att bli gravid och att jag skulle behöva acceptera tanken på att aldrig få ett." I en av videorna berättar den här kvinnan just detta, men efter ett mycket kort avbrott ser vi bilden av henne med en vacker liten bebis i famnen. Vid det tillfället avslöjar kvinnan att hon hade fattat ett viktigt beslut tillsammans med sin partner: de adopterade till slut en liten flicka.

Advertisement
Tik Tok/thevintageparents

Tik Tok/thevintageparents

Ett underbart val som dessutom är lite vågat, speciellt med tanke på kvinnans ålder eftersom hon är 49 år gammal. Detta verkade inte vara ett så för stort eller oöverstigligt hinder för henne på vägen till moderskap, men många användare som fick läsa hennes historia höll inte alls med om hennes val.

"Jag hoppas att du kommer att leva ett långt liv" - "Den lilla flickan kommer att få en för gammal mamma" - "Det skulle aldrig falla mig in att testa något sådant, jag tycker synd om den lilla flickan" - Dessa är bara några av kommentarerna som visar att folk inte är eniga om beslutet att bli mamma vid 49-års ålder.

Men lyckligtvis, även om stödet på ena hållet var knappt, fanns det å andra sidan många som stöttade henne: "Jag är glad att över att någon gav den där lilla flickan en chans och adopterade henne" - "Livet är hennes och hon måste få bestämma. Jag förstår inte varför folk är så oförskämda" - "Jag är glad att denna mamma lyckades förverkliga sin dröm"- Ord fulla av glädje och lycka som muntrade upp kvinnan och gav henne hopp.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Att läsa positiva kommentarer och inte bara kritik gav henne lite mer styrka för att gå vidare och möta en utmaning som verkligen inte på något sätt är enkel, men samtidigt underbar och full av kärlek. Kvinnan publicerar ständigt uppdateringar på TikTok om sin familj och den lilla flickan, som verkar vara lugn och trivas i sin mammas famn.

Vi önskar henne ett stort lycka till och hela denna lilla familj allt det bästa.

Advertisement