Hon föder sitt barn och låser sen in sig i huset med barnflickan för att isolera sig från familjen - TittaPaVideon.se
x
Hon föder sitt barn och låser sen…
En hemlös man lämnar tillbaka en plånbok full med pengar och får ett hus och ett jobb i utbyte Den här mannen

Hon föder sitt barn och låser sen in sig i huset med barnflickan för att isolera sig från familjen

04 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
4.530
Advertisement

Känner du till förlossningstekniken efter förlossningen? Den föddes och utvecklades huvudsakligen i Asiens länder och består i självåterskapning av den nyblivna mamman så snart hon återvänder hem efter förlossningen; i dessa dagar av isolering förblir modern inlåst i hemmet ensam med sitt barn och en babysitter, som kan vara en nära vän, familjemedlem efter eget val, en sjuksköterska eller en vårdspecialist. En mycket populär kvinna på webben berättade om sin speciella upplevelse efter förlossningen och hävdade att hon hade gynnats mycket av den.


Kathy Fang en webinfluenser och professionell kock ville berätta för sina followers om sin upplevelse av självåterskapning efter förlossningen, rekommenderad av hennes kinesiska familj innan barnets ankomst. Denna speciella teknik, som inte är så vanlig i det västerländska samhället, involverar enbart närvaro i hemmet, tillsammans med den nyblivna mamman, en babysitter som hjälper mamman med alla frågor, inklusive att ta hand om det nyfödda barnet på bästa sätt.

Dessutom kräver denna asiatiska teknik att mamman följer en strikt diet: hennes måltider får bara bestå av fullkorn, magra proteiner och ångade grönsaker. Olja och salt är vanligtvis förbjudet under denna period, medan frekvent konsumtion av soppa rekommenderas.

Enligt Kathy Fang är en av de mest underliga reglerna i självåterskapning efter förlossning den att modern inte får tvätta sig i vattnet från kranen i badrummet, och att barnvakten förbereder ett speciellt badvatten berett med en infusion av ingefära: "Vid vilken annan tid i ditt vuxna liv har du en annan person som tar hand om dig och ditt barn? Det var som en dröm som går i uppfyllelse! Barnflickan tar hand om praktiskt taget allt. Hon förbereder alla måltider till dig. Tvättar dina kläder. Tvättar nappflaskan. Hon utvecklar ett slags rutin för barnet och har full koll på när det är dags att byta blöjan på barnet så mamman behöver inte göra någonting".

Advertisement

Efter att ha avslutat denna period av isolering hemma med endast hennes barns och barnvaktens sällskap, har Kathy Fang återvänt för att bo med sin partner och hela hans familj med en laddning av energi som hon inte visste att hon hade efter att ha fött sitt barn. Efter att ha återvänt till det sociala livet tog Kathy två månaders mammaledighet och återvände sen till arbetet piggare än någonsin: tydligen gjorde denna isolering henne väldigt gott!

Mammor, vad tror ni om denna asiatiska teknik?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack