Ett par vägrar byta plats med en mamma som vill sitta bredvid sin dotter som är rädd för att flyga

av sofia

14 Maj 2022

Ett par vägrar byta plats med en mamma som vill sitta bredvid sin dotter som är rädd för att flyga
Advertisement

Att flyga är inte alls naturligt för människor, så det är inte konstigt att många lider eller är rädda för att sätta sig på ett flygplan. Det finns olika lösningar för att övervinna denna rädsla, åtminstone tillfälligt, den tid det tar att komma fram till den valda destinationen. I vilket fall, om du är medveten om att du har vissa problem med flygplan, är det lämpligt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder redan innan. En sak som är säker är att mamman som bad ett par som satt bredvid henne på planet, att byta plats med hennes yngsta dotter, en flicka som var mycket flygrädd, inte hade organiserat sig tillräckligt bra i detta avseende. Kvinnan blev mycket upprörd när paret vägrade byta plats. Vem av dem hade rätt?

via Mumsnet.com

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

En ung kvinna berättade om sin flygupplevelse på Mumsnet när hon reste med sin pojkvän till Kanarieöarna och bad om en andra åsikt från sidans användare. Kärleksparet hade betalat extra för platserna de satt på, exakt 22 pund: en fönsterplats och ett mittsäte. På det yttersta sätet, det mot korridoren, satte sig en kvinna. Den här kvinnans dotter satt i sätet framför hennes och uppenbarligen var hon väldigt flygrädd. Kvinnan bad då paret att kunna byta plats, så att hon kunde vara nära sin dotter. Problemet hade förstås varit att paret hade behövt dela på sig, trots att de platserna var bokade.

Tjejen vägrade artigt att byta plats och skiljas från sin pojkvän och tyvärr upprörde detta svar flickans mamma väldigt mycket. Mamman började faktiskt säga att hennes dotter var minderårig medan de var ett par vuxna människor som mycket väl kunde ha delar på sig för några timmars flygning.

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Paret höll fast vid sina platser, men den unga kvinnan vände sig ändå till människor på nätet för att få andra människors åsikt om det som hade hänt. Hade de gjort rätt i att stanna kvar på sina förbetalda platser, eller hade de gjort fel? Många användare tog förstås deras parti och hävdade att den okända mamman kunde ha vidtagit försiktighetsåtgärder om hon visste att hennes dotter var rädd för att resa med flyg. Hon kunde till exempel ha förköpt deras sittplatser och på så sätt säkerställt att de skulle få sitta bredvid varandra under hela resan. Andra sa dock att även om paret hade rätt, så skulle de ha känt sig skyldiga över att inte ha försökt hjälpa det rädda barnet om de varit i den situationen.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement