Den här tjejen skäms inte över sitt kroppshår: "Lär dig att acceptera dig själv som du är"

av sofia

17 April 2022

Den här tjejen skäms inte över sitt kroppshår: "Lär dig att acceptera dig själv som du är"
Advertisement

I dagens värld är den sociala pressen alltid mycket starkt, särskilt hos unga människor som ständigt känner sig tvingade att följa vissa skönhetsnormer som är svåra att uppnå eller som inte på något sätt motsvarar verkligheten. För kvinnor verkar det ofta vara riktigt omöjligt att fly från dessa höga krav, så pass mycket att dagens unga kvinnor säger att de känner sig obekväma om de inte är ordentligt sminkade eller rakade. Men var är problemet med att älska sin kropp i sitt naturliga tillstånd och att kunna uppskatta sig själv som man är? Tyvärr verkar det ha blivit allt svårare, just av rädsla för andra människors bedömning. En ung tjej vid namn Ariana har dock lagt upp videor på TikTok där hon uppmuntrar alla kvinnor att acceptera sig själva som de verkligen är. Till exempel, trots att hon har en avundsvärd kropp, är hennes kropp täckt av hår. Måste detta dock bli ett problem för henne? Absolut inte!

via TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Hårbotttagning är numera en vana som har blivit en del av rutinen för de flesta vuxna kvinnor. Vissa mödrar börjar faktiskt raka sina döttrar redan före tonåren, av rädsla för att deras kamrater skulle kunna reta dem på grund av överflödig hårväxt. Ariana var förmodligen en av de tjejer som alltid fick kämpa för att normalisera sitt fysiska utseende. Även om hon har en avundsvärd kropp och är vacker, skäms hon inte för att visa det hår som täcker hennes kropp: "TikTok-videor tenderar att dölja detaljerna, men jag har bokstavligen hår överallt."

Den unga kvinnan visar upp sig i en baddräkt, utan filter, där allt kroppshår är synligt på armar och mage.

Advertisement
TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Det finns flera anledningar till varför en kvinna har mer kroppsbehåring än en annan och Ariana förklarar det öppet. För det första ger hennes latinska ursprung henne en mörkare hy, hår på huvudet och kroppsbehåring och för det andra hävdade den unga kvinnan att hon lider av hirsutism, ett tillstånd som känns igen på grund av överdriven hårväxt på kvinnokroppen på vissa områden, inklusive mage, armar och rygg, bland annat. Även om Ariana ofta kritiseras av användare för sitt hår, har hon bestämt sig för att acceptera sig själv som hon är och har bestämt sig för att bara raka sig på de delar av kroppen där håret verkligen skapar obehag: "Jag rakar mig bara där jag vill. Hår på vissa delar av kroppen kan ofta vara obekvämt och detta är den verkliga anledningen till att jag tar bort det." Kort sagt, Ariana känner inget behov av att helt eliminera något som trots allt är en del av henne!

TikTok / ariananeverlikedyou

TikTok / ariananeverlikedyou

Många berömde henne för hennes mod och för att hon bidragit till att ingjuta självkänsla hos alla de tjejer som, kanske precis som hon, befinner sig i samma situation och inte har samma styrka att acceptera sig själva som de är. Vi kommer alltid att råka ut för andra människors dömande blickar och kommentarer, det är oundvikligt, men du kan lära dig att trivas bättre med dig själv och försöka att inte ta åt dig för mycket för all den kritik du får.

Bra gjort Ariana!

Advertisement