"Jag pluggade och hade inga pengar för att köpa mat": Hon tackar jag till 16 dejter bara för att äta

av sofia

13 April 2022

"Jag pluggade och hade inga pengar för att köpa mat": Hon tackar jag till 16 dejter bara för att äta
Advertisement

Alla som har gått en kortare eller längre period på universitetet vet att det inte är lätt att hantera sin personliga ekonomi samtidigt. Ofta finns det två föräldrar bakom en student och det är de som hjälper den unga människan med ett ekonomiskt bidrag varje månad som ska räcka till mat, böcker, universitetsavgifter, hyra och alla andra utgifter som man tvingas möta. Det finns också de som bestämmer sig för att arbeta på deltid samtidigt som de studerar.

Och den som inte vet hur den ska klara detta? Hur kan man göra för att överleva? Det finns en person som fick en mycket originell idé för hur hon skulle lösa problemet, särskilt när det gällde maten. Låt oss kika på denna unika berättelse tillsammans.

via Mirror

mccall_brock/Tik Tok

mccall_brock/Tik Tok

Tik Tok-användaren @mccall_brock delade en video om sin upplevelse. Flickan erkänner att hon använde ett ovanligt knep för att säkra minst en måltid om dagen medan hon gick på college. Enligt henne själv, under en period när hon hade svårt att ha råd att äta, skulle hon ha registrerat sig på en dejtingsajt. Tror du att de två sakerna inte har något med varandra att göra? Tyvärr har du fel och vi ska strax förklara varför.

Kanske ville hon inte be sina föräldrar om pengar och kom därför på idén att tacka ja till middagsinbjudningar från människor hon träffade på dejtingsajten för att kunna äta. Det som verkligen gör en mållös är antalet inbokade dejter: 16 stycken på 16 dagar. En stor mängd middagar på olika restauranger som gjorde att hon kunde fortsätta utan att behöva oroa sig alltför mycket över bristen på pengar.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Det säger sig självt att antalet visningar och kommentarer på videon har skjutit i höjden. Över 1 miljon människor såg inlägget och det blev snabbt viralt. Användarnas åsikter har varit många och alla mycket motstridiga. Det finns de som tyckte att hennes idé var genialisk och erkände att de själva agerat på mer eller mindre samma sätt under en längre period.

Men det var också många som inte tyckte att tjejens beteende var okej: "Det skulle aldrig falla mig in att göra något sådant. För mig är detta att utnyttja män" - "Istället för att göra så här, kunde du ha hittat ett jobb"- "Det här är varför jag aldrig bjuder någon på middag"- det här är bara några av de kritiska kommentarerna mot denna tiktokers handlande.

Ett lite annorlunda val som definitivt ger upphov till diskussion, men alla är ju trots allt fria att agera som de känner för och lösa sina vardagsproblem på sitt eget lilla sätt.

Vad tycker du om saken? Är det en briljant idé eller är det bara elakt?

Advertisement