En mamma vill inte att hennes barn sover över hemma hos vänner: "Inga pyjamaspartyn, det är en familjeregel"

av sofia

13 April 2022

En mamma vill inte att hennes barn sover över hemma hos vänner: "Inga pyjamaspartyn, det är en familjeregel"
Advertisement

Varje förälders instinkt är att skydda sina barn från livets fallgropar, men det är underförstått att varje barn förr eller senare måste klara sig själv. Det diskuteras alltid mycket om vad som är den bästa metoden för att vara en "bra förälder" och man har också kommit fram till att det inte finns något entydigt och självklart svar på den frågan. Den perfekta föräldern finns inte, men alla gör sitt bästa för att vara det. Alissa, till exempel, delade med sig av sina tankar om övernattningar hos vänner på TikTok, det vill säga alla de gånger som hennes barn bjuds hem för att sova hemma hos en skolkamrat eller kompis. Den här mamman låter helt enkelt inte sina barn sova borta: en familjeregel som har gett upphov till stark diskussion.

via TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

Det är inte lätt att på ett artigt sätt tacka nej till en inbjudan, men denna mamma ville visa hur hon beter sig när föräldrarna till hennes barns vänner bjuder in hennes barn för att stanna kvar och sova över. Alla som någon gång har sovit över hemma hos en klasskamrat eller har bjudit hem en, räck upp en hand! Det är en upplevelse som vi alla har haft åtminstone en gång i livet. De som inte har haft denna tur har faktiskt gått miste om något under sin barndom. Ändå har Alissa gjort det till en regel att hennes barn inte får sova över hos någon annan. Inget personligt såklart, det är bara en regel för att skydda barnen ifall de skulle skadas i någon annans hem.

På TikTok lade den unga mamman upp en video där hon återskapar en konversation med föräldrar till en annan familj: "Tack så mycket för er gästfrihet. Vi hade väldigt roligt, nu går vi hem", så här lyder samtalet som mamman som går för att hämta sina barn hemma hos deras skolkamrat och börjar med ett avsked. 

Advertisement
TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

"Skulle dina barn vilja sova här någon gång?" frågar den hypotetiske föräldern i den improviserade sketchen. "Åh, tack så mycket för inbjudan, men vi har faktiskt en familjeregel att vi inte sover över hemma hos andra människor", förklarar Alissa. Det är klart att personen som får detta svar kan känna sig lite kränkt eftersom man direkt tänker på det värsta: "Är du rädd att vi skulle skada dina barn?".

"Åh, det är inte alls personligt, ni vet att vi gillar er och ni är fantastiska. Vi har samma regler för alla ... vi går inte på pyjamasparty hemma hos någon," fortsätter Alissa att förklara, "det är bara för att skydda barnen om något skulle hända hemma hos någon annan, vilket vi inte skulle kunna förlåta oss själva för. Och vi vill skydda våra barn. Så återigen är det inget personligt, vi sover helt enkelt inte hemma hos andra familjer. Hej då! ".

TikTok / heartmindedmama

TikTok / heartmindedmama

Många användare har kritiserat Alissa och hävdat att denna regel skulle ha berövat hennes barn några av de bästa minnen från deras barndom. Alla som aldrig har haft nöjet att sova över hos en vän vet att de har missat en rolig och spännande upplevelse med sina kamrater. Vad tycker du om saken?

Advertisement