En kvinna med "skägg" vill bli det kvinnliga ansiktet för att göra reklam för rakhyvlar: "De är inte bara till för män"

av sofia

13 April 2022

En kvinna med "skägg" vill bli det kvinnliga ansiktet för att göra reklam för rakhyvlar: "De är inte bara till för män"
Advertisement

Många män gillar nuförtiden att visa upp sina skägg i alla möjliga och tänkbara former och längder. Det är därför naturligt att män är det främsta målet för alla de märken i omlopp som säljer rakhyvlar och produkter relaterade till skäggrakning. Men hur är det med de kvinnor som, pågrund av vissa specifika tillstånd, får en ökad tillväxt av ansiktshår? Även de måste ju faktiskt raka av sig "skägget". En ung kvinna, som kallar sig "thatgirlsare" på TikTok, har tydligt uttryckt sina tankar om detta och hävdar att hon vill bli det kvinnliga ansiktet utåt i en kampanj till förmån för normaliseringen av rakblad för kvinnor.

via TikTok / thatgirlsare

TikTok / thatgirlsare

TikTok / thatgirlsare

Många flickor lider av polycystiskt ovariesyndrom, en störning som kännetecknas av problem såsom obalans av hormonerna i äggstockarna, hyperandrogenism och förekomsten av så kallade polycystiska ovarier. Detta är ett ganska utbrett kliniskt problem, som får följder både på reproduktiv och metabolisk nivå. Kvinnor som lider av det kan till exempel uppleva biverkningar som akne eller hirsutism. Den unga kvinnan som på TikTok visar upp sitt "skägg" och även hur hon rakar sig på ett mycket naturligt sätt, lider av just detta syndrom. Hon har redan gjort många bortkastade försök att ta bort oönskat ansiktshår med laser. Det var därför hon bestämde sig för att försöka leva med det så gott hon kan!

Om rakning nu ska vara en del av hennes vardag har hon bestämt sig för att produkterna hon köper också bör vara riktade till kvinnor. Det var därför hon vände sig direkt till ett av de mest kända märkena för tillverkning av rakhyvlar, Gilette:

"Okej Gillette, nu när jag har er uppmärksamhet, skulle ni vilja låta mig vara den första kvinnan i era reklamfilmer som rakar sitt ansikte med en rakhyvel? Jag har 12 års erfarenhet och många människor kommer att bli glada över att se någon som jag raka sitt ansikte. Som en skäggig kvinna med PCOS behöver jag representeras av någon som jag."

Advertisement
TikTok / thatgirlsare

TikTok / thatgirlsare

Budskapet som den här tjejen vill förmedla i sin video är därför uttryckligen riktat till Gilette och många användare har uppskattat hennes initiativ och har taggat det kända varumärket i kommentarerna. Många har förstått vikten av att lansera en kampanj som syftar till att normalisera ansiktshår hos kvinnor, som givetvis alltid har möjligheten att välja att ta bort det eller inte.

Vad tycker du om saken?

Advertisement