Hon upptäcker att hennes bror har installerat en gps i sin flickväns telefon: "ska jag tala om det eller inte?"

av sofia

16 April 2022

Hon upptäcker att hennes bror har installerat en gps i sin flickväns telefon: "ska jag tala om det eller inte?"
Advertisement

Hur skulle du känna om någon bestämde sig för att, utan din vetskap, installera en geolokaliseringsenhet på din bil eller en app med samma funktioner på din telefon? Kanske skulle du inte vara så glad och du kanske till och med skulle känna dig kränkt av bristen på tillit till dig. Tänk om det däremot var någon annan som övervakades och du fick reda på det? Ingen lätt fråga, eller hur? När allt kommer omkring skulle nog var och en av oss känna sig i svårighet.

Föreställ dig följande situation: du har två vänner som är förlovade. Han letar efter ett sätt att kontrollera henne på, han hittar det och allt detta utan att hans flickvän vet något om saken, men det gör du. Hur skulle du bete dig? Svaret är inte underförstått, vi vet detta mycket väl och framför allt vet huvudpersonen i den här historien det ännu bättre. Låt oss kika på vad hon berättade på Reddit.

via Reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Användaren @ tellornottell3 lade upp en fråga på webben för att lösa ett stort dilemma hon befann sig i. En dag hörde flickan ett samtal mellan sin pojkvän och sin bror. "Min pojkvän är expert på datorer och mjukvara. När jag kom hem en dag hörde jag min bror be honom att installera en spårningsapp på hans flickväns telefon och dölja den så att hon inte skulle se den." berättar tjejen - Han hade har precis köpt en ny mobiltelefon till henne och innan han gav den till henne hade han tänkt göra denna sak som är väldigt fel i mina ögon."

Författaren till inlägget väntade på att hennes bror skulle lämna huset för att prata med sin pojkvän om vad som just hade hänt. Synd bara att pojken inte var lika upprörd som hon över det som hade hänt, tvärtom, han hade gjort allt det han blivit ombedd att göra utan att blinka. Först försökte han förneka det, men sedan erkände han. Hon kunde inte tro det. "Men inser du hur mycket hennes integritet har kränkts?" – hade hon frågat sin pojkvän. Han hade helt enkelt svarat att hon inte skulle lägga sig i och lämna dem ifred. Det var en fråga mellan hennes bror och hans flickvän.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Jag kan dock inte låtsas som att ingenting har hänt. - fortsatte hon i inlägget - jag känner min svägerska, vi har en bra relation och om jag inte säger något till henne känner jag att jag sviker hennes förtroende. Jag skulle helst av vilja berätta allt för henne, men fortsätter att tänka på det min pojkvän sa till mig. Detta fick oss att bråka. Han tycker att jag lägger mig i sådant jag inte har med att göra och att jag måste tänka på mitt liv och lämna dem ifred. Men jag känner mig inte lugn."

Vem skulle i hennes situation inte bli upprörd och inte känna skuld. Hon är medveten om något som hon anser vara mycket allvarligt, men befinner sig vid ett vägskäl. På ena sidan finns hennes bror, hon skulle kunna blunda och låta honom göra sin grej. Men på andra sidan finns flickvännen, en vän till henne som, om hon får reda på det, kan bli ledsen.

Det dröjde inte länge förrän det började ramla in kommentarer på inlägget och de flesta är överens om att avslöja brorsans felaktiga beteende för hans tjej. Vissa uppmanade henne till och med att ta avstånd från båda männen på grund av deras beteende och för att de tillsammans installerade en app för att kontrollera en person som inte visste om att den blev kontrollerad.

En riktigt jobbig situation. Vem vet i slutändan vad hon kommer att besluta sig för att göra. Vad tror du?

Advertisement