Hon går till frisören men får inte den frisyren hon bett om och blir så besviken att hon går därifrån utan att betala

av sofia

11 April 2022

Hon går till frisören men får inte den frisyren hon bett om och blir så besviken att hon går därifrån utan att betala
Advertisement

Att gå till frisören är ett av de bästa sätten för att koppla av. Många är övertygade om att det är så av det enkla faktum att när du går till en salong är det inte bara ett sätt att ta hand om dig själv, utan också för att småprata om alla typer av ämnen, från det mest intressanta och allvarligt till det mest oseriösa... Tyvärr kan det ibland också hända att en frisör är lite påträngande. Har detta någonsin hänt dig?

Det är inget som beror på vilket yrke man utövar utan på hur personen i fråga är. Det kan till exempel hända att vi börjar prata om vårt privatliv och det dyker upp saker som den vi har "bakom oss" kommer att känna sig berättigad att ge råd om... kanske till och med lite för många sådana. En liknande sak hände kvinnan som vi snart ska berätta om.

via chopitoffalready/Reddit

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Personen i fråga berättade historien där hon var huvudpersonen i i ett inlägg på Reddit. Användaren @chopitoffalready skrev att hon gick till sin vanliga frisör. De hade känt varandra i åratal och personen i fråga visste allt om kvinnan, till och med självklart den frisyr hon hade föredragit genom åren.

I den situationen vi pratar om bad kunden dock om en superkort frisyr. Frisören blev alldeles mållös och kunde knappt tro sina öron. Hon hade aldrig klippt håret mer än några centimeter tidigare, varför göra det nu och så plötsligt?

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Jag kunde inte förstå varför hon blev så förvånad. - sa användaren på Reddit - jag ville bara ändra mitt utseende och hon försökte på alla sätt få mig att ändra mig. Hon sa åt mig att inte göra det eftersom mitt hår var så vackert och sedan sa hon andra saker till mig som jag kände mig kränkt av.- fortsatte kunden - Hon sa till mig att jag inte skulle gilla mig själv med det håret när jag såg mig själv på bilderna av min systers bröllop som skulle äga rum två månader därefter. Sedan hade jag ju en examen, hade jag kanske glömt det? Hur skulle jag ha sett ut på de bilderna? Absurt ".

Det som fick kvinnan att bli rasande var frisörens påträngande sätt. Hon var trots allt vuxen och kunde mycket väl välja frisyr på egen hand. Anledningen till inlägget på Reddit berodde dock på vad som hände efter detta första meningsutbyte.

Maria Morri/Wikimedia - Not the actual photo

Maria Morri/Wikimedia - Not the actual photo

Eftersom frisören inte gav upp tvingades kunden lämna salongen och det var då överraskningen kom. Hon ombads att betala en "avgift" för den tid som kvinnan inte hade utnyttjat. "Jag skulle ha varit tvungen att betala för att jag fått henne att slösa bort två timmar utan att slutföra någonting. - skrev användaren på internet - jag vägrade och medan jag stod vid dörren sa frisören till mig att jag inte längre var välkommen på den platsen. Det är synd att jag, efter att ha pratat om det med mina vänner, - sa kvinnan - fick starka skuldkänslor för att inte ha betalat och att ha fått henne att gå miste om eventuella andra kunder under de timmarna."

Ville hon bara varna henne eller försökte hon bestämma åt henne genom att anse att hon själv inte var kapabel? Berättelsens huvudperson hittade inget svar på denna fråga och vände sig till webben för att få råd.

Och du? Tycker du att hon gjorde rätt eller var hennes reaktion överdriven?

Advertisement