En elev lämnar ett rörande brev till skolans bibliotekarie: "Du är orsaken till att vi är här"

av sofia

19 April 2022

En elev lämnar ett rörande brev till skolans bibliotekarie: "Du är orsaken till att vi är här"
Advertisement

När du är tonåring och på väg in i de vuxnas värld kan förändringar vara skrämmande och världen i allmänhet kan dölja många fallgropar som kräver extra hjälp. De mer blyga och introverta barnen har ofta svårare att relatera till den ibland grymma världen omkring dem och väldigt ofta finner dessa barn sin tillflykt i böcker och berättelserna som finns i dem. Så vem bättre än en skolbibliotekarie kan ge råd till ett ungt barn om vad det bör läsa härnäst? En elev som heter Reginae värmde allas hjärtan med sitt brev adresserat till sin skolbibliotekarie. Kvinnan blev väldigt rörd när hon läste det och valde att dela det på Twitter.

via Twitter / Amy Milstead

Eleven gick till skolbibliotekarien, lämnade ett brev i ett förseglat kuvert till henne och sprang iväg innan kvinnan hann läsa det. Brevet var förstås väldigt laddat med känslor och kvinnan delade det med alla. I texten citerade Reginae den amerikanska författaren Barbara Kingsolver för att hylla sin gymnasiebibliotekarie:

"Jag skulle verkligen vilja kasta armarna runt varje bibliotekarie som korsar min väg, åt de själars vägnar som de inte visste att de hade räddat. En riktigt extraordinär skolbibliotekarie är svår att hitta, lika svår att lämna och omöjlig att glömma." .

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Men det är inte allt. Förutom citatet från den berömda amerikanska författaren avslutade Reginae sitt brev med några handskrivna ord:
 
"När du komemr in i det här biblioteket är du en vetenskapsman, du är en utforskare, du är en person som läser, du är viktig, du är älskad, du är respekterad, DU är anledningen till att vi kommer hit."
 
Den lilla eleven gjorde bibliotekarien Amy Milstead väldigt lycklig: "Jag blev mållös. Hon räckte det till mig i ett förseglat kuvert och sprang iväg innan jag hann läsa det", sa kvinnan, som arbetar som bibliotekarie på en gymnasieskola i Texas (USA). Reginae är definitivt en av de elever som hittade en bekväm tillflyktsort på sitt skolbibliotek och i böckerna Amy lånade ut till henne varje gång. Det är tydligt att Amy, tillsammans med många andra bibliotekarier från hela världen, har kommit in i flera studenters hjärtan tack vare sin passion för böcker. Och låt oss alltid komma ihåg att böcker faktiskt kan rädda människors liv.
 

Advertisement