Ett barn hjälper sin vän som sitter i rullstol så att han kunde vara med på stafetten med de andra barnen

av sofia

11 April 2022

Ett barn hjälper sin vän som sitter i rullstol så att han kunde vara med på stafetten med de andra barnen
Advertisement

Har du någonsin sett någon göra en vacker gest av altruism och solidaritet? De flesta kommer nog att svara det är ovanligt att se. Låt oss inse det: vardagen är så hektisk att det inte alltid går att hänga med i allt och göra något för att hjälpa andra, kanske är det inte något som står högst upp på allas prioriteringslista. Faktum kvarstår att välvilliga gester mot andra är något som värmer hjärtat och fyller oss med glädje. Och om det är ett barn som utför en sådan handling blir effekten ännu starkare.

Ofta är det just barn som föregår med gott exempel och förmedlar vikten av att hjälpa till. Historien vi nu ska berätta är ett tydligt bevis på detta.

via Milenio

För en tid sedan lades en video ut på Twitter där huvudpersonerna är två barn, förmodligen två klasskamrater. I videon anges inte var scenen ägde rum och namnet på skolan är inte ens känt, trots detta blev bilderna virala på nolltid. Du kanske undrar varför. Låt oss förklara det för dig.

I bildsekvensen kan du se några barn som gör ett stafettlopp i ett gym. Närmare bestämt tar en av dem emot stafettpinnen och avslutar sin löpning. Helt normalt, om det inte var för att han gjorde en vacker gest mot en av sina kompisar som lämnade alla mållösa. Väl tillbaka vid startpunkten, istället för att gå tillbaka till sin plats, återupptar han loppet och tar ett andra varv bara för att hjälpa en kamrat i rullstol.

Advertisement
Chendo/Twitter

Chendo/Twitter

Om inte detta är en lektion om vikten av inkludering så vet vi inte vad det är. Faktum är att detta okända barn och hans agerande har blivit mycket känt för resten av världen tack vare denna video som verkligen visar all hans viljestyrka när han genomför den här vackra gesten. Det krävs en hel del styrka för att kunna skjuta rullstolen, men han klarar det och lyckas till och med klara av kompisens stafettvarv.

Vackra och rörande bilder som visar hur mycket empati ett barn kan ha, trots deras ringa ålder. Därför är det ingen överraskning att videon har rört människor över hela webben.

Låt oss värdesätta ögonblick som detta och, när vi får chansen, titta tillbaka på bilderna. De kan vara en liten motivation för att göra gott och förbättra en annan persons liv. Och varför inte, även vårt.

Advertisement