Den här 52-åriga kvinnan är lycklig över att inte ha skaffat barn: "Jag har alltid varit fri att följa mina drömmar"

av sofia

05 April 2022

Den här 52-åriga kvinnan är lycklig över att inte ha skaffat barn: "Jag har alltid varit fri att följa mina drömmar"
Advertisement

Jessica Hawk-Ippolito, en 52-årig lärare, har blivit mycket omtalad efter att ha uttryckt sin vision om moderskap, eller snarare om sitt personliga val relaterat till moderskap. Kvinnan uppgav att hon aldrig ville ha barn och att hon också är glad, trots allt som omgivningen alltid har sagt i ämnet. Jessica är medveten om att moderskap är en vacker upplevelse och att barn är en gåva... men det är helt enkelt inte vad hon är gjord för!

via TikTok / myteacherface

Facebook / Jessica Hawk

Facebook / Jessica Hawk

Till skillnad från många andra faller Jessica in i den kategorin människor, om vi kan definiera det så, för vilka ansvaret för arbetet och livet räcker. Resten av tiden som blivit över har hon ägnat åt att resa och att göra sådant hon verkligen gillar! Jessica var alltid väldigt tydlig med pojkarna och männen hon dejtade och gifte sig så småningom med en man som delade samma filosofi. Även om de två senare skilde sig, var Jessica glad över att inte ha fått några barn med honom. De flesta tror att alla gifta par måste skaffa barn, helt enkelt för att de är "gifta", men så är inte fallet.

Advertisement

Redan när hon gifte sig frågade några vänner och släktingar henne om hon skulle skaffa barn med sin man, med tanke på det stora steget. Det spelade ingen roll om alla visste hur hon ställde sig i frågan:

"Folk sa alltid att jag skulle ändra mig. Och även på min bröllopsdag frågade någon mig när jag skulle skaffa barn, men det är mitt fria val att inte skaffa dem. Jag har haft så mycket frihet att fullfölja mina drömmar. Jag tror att barn och moderskap är fantastiskt, men det är inte för mig trots vad andra säger."

TikTok / myteacherface

TikTok / myteacherface

Tack vare ett liv fritt från ansvaret och begränsningarna med att vara en förälder har Jessica undervisat i många olika delar av världen, en upplevelse som har berikat henne enormt mycket: "Jag har haft så många fantastiska upplevelser och jag behövde inte tänka på någon annan än mig själv... Jag har verkligen utnyttjat mina möjligheter," berättar läraren.

Till dem som frågar henne om hon inte kommer att känna sig ensam i ålderdomen utan ett barn som kan ta hand om henne, svarar Jessica att hon inte är orolig och att hon aldrig skulle kunna föda någon vars enda ansvar blir att ta hand om henne i framtiden. Ändå verkar många människor vilja skaffa ett barn just av denna anledning. Jessica bryr sig dock inte och hon låter sig inte påverkas av social press eftersom hon är glad över att kunna fortsätta resa, lära ut till sina elever och leva sitt liv på det här sättet.

Advertisement