Hon föder sitt sjunde barn vid 51-års ålder: människor anklagar henne för att vara oansvarig

av sofia

05 April 2022

Hon föder sitt sjunde barn vid 51-års ålder: människor anklagar henne för att vara oansvarig
Advertisement

Önskan om moderskap följer många kvinnor i olika skeden av livet. Efter 40-års ålder blir det i princip mindre och mindre tillrådligt att försöka bli gravid, men det finns de som inte låter sig skrämmas av dessa varningar och fullföljer sin dröm. Kimberly Chasteen är 51 år gammal, hon är redan mormor till flera barnbarn och under sitt liv har hon redan fött barn 6 gånger. Efter att ha låtit sterilisera sig ändrade hon sig angående att skaffa barn och ville försöka få ett till med sin nya partner. Kvinnan bestämde sig alltså för att försöka sig på det långa och dyra förfarandet med provrörsbefruktning och lyckades bli gravid trots att hon var över 50 år gammal. Hennes familj stöttar henne nu, men många användare som har läst hennes historia har beskrivit henne som"oansvarig".

via TikTok / kaylafilecaldwell

TikTok / kaylafilecaldwell

TikTok / kaylafilecaldwell

Kimberly Chasteen, som nu är 51, födde sin första dotter, Jessica, bara 16 år gammal år 1987. Därefter födde hon ytterligare fem barn: Kayla, 33, Richard, 31, Blake, 20, Briar, 19 och Balin, 17. Under sin otroliga sjunde graviditet delade kvinnan glädjen över att föda en pojke med sin gravida dotter Kayla. Det rådde ingen brist på kontrovers och problem men generellt sett gick Kimberlys graviditet väldigt smidigt och lilla Tyrique Chasteen föddes den 17:e mars, på St Patrick's Day.

Advertisement
TikTok / kaylafilecaldwell

TikTok / kaylafilecaldwell

Kimberly hade genomgått en operation för att klippa äggledarna, medveten om att hon inte längre ville skaffa fler barn i framtiden. Livet är dock oförutsägbart och efter att ha träffat sin nya partner hade Kimberly bestämt sig för att skaffa ett barn med honom. Vid 51 hade alla läkare avrådt henne från att genomgå den omvända operationen och sedan försöka bli gravid, men kvinnan gick igenom alla dessa steg med beslutsamhet.

TikTok / kaylafilecaldwell

TikTok / kaylafilecaldwell

För att bli gravid spenderade Kimberly cirka 23 000 pund på provrörsbefruktning. Ett beslut som Kimberly själv var helt övertygad om, men som inte gjorde henne immun mot kritik från andra människor. Även om allt gick bra, tvekade inte användarna som fick höra hennes historia att "fördöma" denna graviditet och definierade Kimberly som en självisk människa. Anledningen är förstås Kimberlys ålder: när barnet kommer att vara 10 kommer hon att vara 61 och så vidare. Kimberly ångrar dock inte sitt val, trots att hon redan hade sex barn sedan tidigare och flera barnbarn.

Vad tycker du om detta val? Skriv din åsikt till oss i kommentarerna!

Advertisement