En hemlös byter utseende tack vare en frisör som han träffat på gatan: "Jag vill inte längre leva så"

av sofia

06 April 2022

En hemlös byter utseende tack vare en frisör som han träffat på gatan: "Jag vill inte längre leva så"
Advertisement

Ofta händer det att man klagar över sitt liv, på jobbet man gör, på hur man utnyttjar sin fritid och på allt som i ens egna ögon inte går åt rätt håll. Ibland skulle det dock räcka med att stanna upp en stund och titta på situationen utifrån. Genom att göra det skulle du inse hur lyckligt lottad du är, till skillnad från människor som inte ens kan äta varje dag. Faktum är att i alla delar av världen finns det mindre lyckligt lottade människor, människor som av olika anledningar tvingas möta komplicerade ögonblick. Det finns till exempel de som inte ens har ett tak över huvudet och måste bo på gatan och försöka klara sig så gott de kan.

Många gånger rymmer livet dock stora överraskningar och ödet kan hjälpa dem som har haft mindre tur än andra och se till att framtiden går i en ny och mer positiv riktning. Huvudpersonen i berättelsen vi ska berätta för dig idag vet garanterat något om den saken.

via Contioutra

As vezes o que a gente mais precisa é de um empurrãozinho para sair de uma situação ruim, foi o que o cabelereiro...

Pubblicato da Portal Criatividade su Sabato 2 aprile 2022

Han heter Bruno Henrique Cassimiro Ramos, en 33-årig ung man som, på grund av en mycket svår personlig historia, i ung ålder levde på gatan i Votorantim, Brasilien. För att kunna överleva och äta tiggde Bruno pengar på gatan, nära ett trafikljus. En dag gick Leandro Matias förbi precis bredvid honom, en ung frisör och stylist som förbarmade sig över den unge mannen och bestämde sig för att ge honom en hjälpande hand.

"En morgon träffade jag av en slump Bruno vid ett trafikljus. - berättar frisören - jag tittade honom i ögonen och bestämde mig för att jag ville göra något för den där stackars unge mannen. Jag gick fram till honom och gav honom mina kontaktuppgifter och bad honom att komma och hälsa på mig på min salong". Bruno hade tagit Leandros kort, men hade inte orkat gå till frisören.

Låt oss försöka föreställa oss hans situation för ett ögonblick: för en ung man som tvingats bo på gatan, tvingad att be förbipasserande om några enstaka mynt för att äta, var det att vara "presentabel" ur en estetisk synvinkel, verkligen inte hans största problem.

Advertisement

Bruno Henrique Cassimiro Ramos, que vive nas ruas de Votorantim (SP), ganhou um visual novo graças à solidariedade do...

Pubblicato da Psicologias do Brasil su Venerdì 1 aprile 2022

Efter att inte ha sett honom dyka upp på salongen efter några dagar gav Leandro dock inte upp och började leta efter den där killen. Efter en stund lyckades han hitta honom och övertala honom att följa med.

"Jag tog honom till min salong, gav honom en handduk och tvål och sa åt honom att ta en skön och avkopplande dusch. - berättar Leandro - Sedan åt jag lunch med honom och efter det började vi jobba med hans frisyr. Jag gav honom även en ansiktsbehandling och fixade hans  ögonbryn. Resultatet blev fantastiskt. Både Bruno och jag kunde knappt tro våra ögon. Han var nöjd med förändringen och jag mådde bra av att ha hjälpt honom".

Bruno berättade själv om denna upplevelse i en intervju: "Mötet med Leandro ägde rum i precis rätt ögonblick. Jag hade nått botten och när detta händer måste man stanna upp, reflektera och göra allt för att börja ta sig upp igen. Jag hade gett upp hoppet om livet, men Leandro gav mig den rätta knuffen och styrkan att ta tag i min framtid och jag kommer alltid att vara tacksam gentemot honom”.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Från och med den dagen och tack vare ett nytt utseende, tog Brunos liv en helt ny vändning och gick mot en ljusare framtid. Kanske innerst inne och omedvetet kände den här 33-årige mannen redan att han ville förändras, han behövde en omvälvning för att börja leva igen och tack vare en snäll frisör fick han möjlighet att göra det. En rörande och gullig berättelse som visar oss vikten av att nå ut till andra, speciellt de som har det svårt.

Låt oss följa Leandros exempel och göra allt vi kan för att hjälpa dem som är mindre lyckligt lottade än oss. Vi kommer både att göra gott mot andra och även mot oss själva.

Advertisement