Ett barn tvingas överge sin hund för att föräldrarna behandlar den illa: "Snälla ta hand om den"

av sofia

04 April 2022

Ett barn tvingas överge sin hund för att föräldrarna behandlar den illa: "Snälla ta hand om den"
Advertisement

Ofta tvingas vi ta svåra beslut, som vi inte ens skulle vilja överväga, men som är nödvändiga om vi vill göra gott mot vår omgivning. Det är inte lätt att ge upp något, bara för andras skull, men det finns fall där man inte har något annat val. Ett barn bestämde sig för att "lämna" sin hund på en parkbänk eftersom han inte längre orkade med att valpen blev illa behandlad av sina föräldrar. En mycket extrem gest, som tvingade den lilla killen att hitta denna desperata lösning. Bredvid hunden lämnade han ett brev: "Snälla adoptera honom!".

via Facebook / Mascotas Coyoacán

Det faktum att ett barn har kommit till det dramatiska beslutet att skiljas från sin hund för att inte se honom lida längre säger mycket om de förhållanden som den stackars hunden levde under. Hunden som hittades övergiven på en bänk i en park i Mexico City, låg på huk med ett handskrivet brev från sin ägare bredvid sig. De första raderna lyder: "Hej, snälla adoptera mig, jag heter Max. Snälla, jag ber dig att adoptera den här lilla hunden och ta hand om honom". En gest som, bara om man tänker på det, krossar ens hjärta.

Brevet fortsätter i en dramatisk ton: "Det gör mycket ont att lämna min hund här, men jag tog det här beslutet eftersom min familj alltid misshandlar honom och det gjorde mig så ledsen att se honom lida under dessa dåliga förhållanden...". Vi kan inte ens föreställa oss, vid det här laget, hur mycket den stackars hunden har lidit.

Advertisement

Brevet slutar så här: "Så, om du läser detta meddelande och känner att du vill öppna ditt hjärta, snälla adoptera honom och ta hand om honom. Om inte, lämna denna lapp där du hittade den, så att andra kan läsa den och adoptera hunden. Tack."

Hunden räddades av en mexikansk djurrättsorganisation, Mascotas Coyoacán, som tog honom till ett djurhem för en kontroll. Från och med då tog volontärer hand om honom och sökte obevekligt efter en kärleksfull familj som kunde adoptera honom. Först av allt ändrade de dock namnet på den 7 månader gamla valpen och döpte om honom till Boston. De tyckte att han inte längre skulle behöva höra sitt gamla namn, kopplat till vem vet vilka hemska minnen. Även om det fanns många förfrågningar om adoption för honom, stannade hunden kvar på hemmet i två år, eftersom det tydligen inte var lätt att hitta en ansvarsfull och uppmärksam ägare som kunde tillgodose alla hans behov och som fick honom att förstå att världen inte nödvändigtvis är skrämmande.

Historia de hoy, parte 3. Estaba amarrado a la banca con una cadena de tal manera que había que soltar la cadena del...

Pubblicato da Mascotas Coyoacán su Domenica 22 novembre 2020

Volontärerna är övertygade om att de kommer att hitta rätt familj för Boston och lugnar alla som har ansökt om att få ta hand om honom: "Till alla som är intresserade av att adoptera Boston, vi uppskattar verkligen möjligheten ni vill ge honom och vi är säkra på att många av er skulle ge den här hunden ett mycket lyckligt hem. Tyvärr finns det bara en Boston och vi kommer att välja vem som har det mest lämpliga hemmet baserat på hundens egenskaper".

Vad ska man säga, vi önskar denna hund vars liv inte direkt började på bästa sätt all lycka i framtiden!

Advertisement