En kvinna tappar sin plånbok på en teater men hittar den 46 år senare full av minnen

av sofia

04 April 2022

En kvinna tappar sin plånbok på en teater men hittar den 46 år senare full av minnen
Advertisement

Har du någonsin tappat något värdefullt, viktigt och som du inte kunde vara utan? Ett exempel på en sådan viktig sak: plånboken. Att förlora detta föremål som innehåller pengar, kort, olika minnen från vårt liv, kan förvandlas till ett riktigt drama. Trots att man till en början kan känna sig uppgiven bör man inte ge upp för tidigt för ibland kan ödet hjälpa oss. 

Hur? Kanske med en oväntad upptäckt även efter så många år. Om du inte tror på det, läs då den här historien.

via Facebook / The Majestic Ventura Theater

Scenariot vi just har beskrivit är vad som hände med en kvinna som ursprungligen kommer från Kalifornien. Hon heter Colleen Distin och 1975 tillbringade hon en kväll på Majestic Theatre i Ventura. En kväll som alla andra om den inte var för att den hade präglats av en mycket jobbig händelse: Colleen tappade sin plånbok den kvällen.

Kvinnan, som då var mycket ung, hade gått till teatern för att delta vid en filmvisning. Synd bara att hon när hon väl kom hem insåg att hon inte längre hade sin röda plånbok i väskan. Colleen kontaktade genast teatern och bad personalen leta efter den. I växeln försäkrade de henne att nästa dag skulle städfirman ta hand om ärendet men de hittade tyvärr ingenting.

Advertisement

Does anyone know Colleen Distin? While doing some maintenance we have found her wallet. To give you an idea how long ago...

Pubblicato da The Majestic Ventura Theater su Martedì 25 maggio 2021

Man ska dock aldrig säga aldrig i livet, för allt kan hända precis som i det här fallet och om du tror att det inte är möjligt, vänta ett ögonblick och läs klart den här historien först.

Teatern hade nyligen beslutat att genomföra en del renoveringsarbete. Tom Stevens, en av de som arbetade med det, letade efter en eldosa när han stötte på ett litet rött föremål. Kan du gissa vad det var? Just det, det var Colleens gamla plånbok. Den hade ramlat ur kvinnans handväska för 46 år sedan och hamnat i ett hål i golvet. När han väl hittade den öppnade Tom den och till sin stora förvåning såg han att det inuti fanns flera dokument, inklusive en konsertbiljett från 1973 och ett körkort som gått ut 1976.

Lyckligtvis finns det nu för tiden sociala medier och att spåra en person, även om den är okänd, har blivit ganska lätt. Det är bara att lägga upp ett inlägg så sätts sökmotorn igång. Detta är oftast allt som krävs. Faktum är att, som mannen själv sa, det tog bara några timmar att spåra Colleen.

"Att ha plånboken tillbaka i mina händer var som att dyka ner i det förflutna. - sa kvinnan - jag kom inte längre ihåg vad den innehöll, men det var skönt att hitta den igen och återuppleva många lyckliga stunder från mitt förflutna".

Överraskningen fördubblades sedan. Inuti plånboken låg en gammal check på 200 dollar. Idag verkar det inte vara mycket, men år 1975 var det väldigt mycket pengar som kvinnan tyvärr inte hade kunnat använda. Teaterpersonalen fattade ett viktigt beslut för att be om ursäkt för den ekonomiska skada som detta hade orsakat Colleen eftersom hon inte hade hittat sin förlorade plånbok. De bestämde sig för att lämna tillbaka de förlorade pengarna till henne. Naturligtvis hade värdet på 200 dollar stigit med åren, så Colleen fick en check på 1000 dollar från teatern.

Både detta och upptäckten var två viktiga ögonblick för kvinnan som tackade alla för att de hade hjälpt henne och även gett henne möjligheten att komma in i en speciell och oväntad tidsmaskin.

Advertisement