Han hittar sin pappas gamla sparkonto och blir miljonär med ett arv på ca 1 200 000 dollar

av sofia

03 April 2022

Han hittar sin pappas gamla sparkonto och blir miljonär med ett arv på ca 1 200 000 dollar
Advertisement

Låt oss inse det: vi har alla hoppats, åtminstone någon gång på att vinna på lotto. En dröm som tyvärr blir verklighet enbart för ett fåtal personer. Det skulle vara fantastiskt att vakna upp en dag och få reda på att du är miljonär. Tänk om detta verkligen skulle ske?

Tänk om lyckan en morgon bestämmer sig för att knacka på din dörr och förändra ditt liv för alltid? Och se upp, lotteriet är inte det enda sättet att bli rik på. Huvudpersonen i den här historien vet något om saken.

via T13

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Han heter Exequiel Hinojosa, en medelålders man som nyligen gjorde en chockerande upptäckt. Hinojosa bor i Santiago de Chile och en dag sorterade han dokument åt sin pappa som inte längre fanns. Vid ett tillfälle hittades ett mycket gammalt häfte till ett sparkonto i hans pappas namn från 60- och 70-talen.

Den initiala summan pengar som Hinojosas pappa hade satt in på kontot var bara 173 dollar, vilket under åren och tack vare inflationen hade ökat "något". När mannen hittade häftet och undersökte det genom sina advokater fann han att summan uppgick till cirka 1,2 miljoner dollar.

En riktigt enorm summa. Vad skulle du ha gjort i hans ställe? Du skulle förmodligen ha sagt upp dig från ditt jobb och njutit av din nyförvärvade rikedom, men inte Hinojosa.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Han har förblivit samma person som alltid, trots att han blivit miljonär. "Jag gillar att arbeta, det får mig att känna mig användbar och jag vill inte sluta. - säger mannen - jag kommer att använda dessa pengar för att garantera en bra utbildning till mina barnbarn och jag kommer att köpa en liten bit mark. På detta sätt kommer jag att kunna förverkliga min dröm om att bygga det hus jag vill ha och sedan, som min dotter föreslog, hoppas jag kunna öppna en körskola".

Det var naturligtvis inte lätt för honom att få pengarna. Det var ett mycket gammalt häfte så det var nödvändigt att kontakta statens försvarsråd, högsta domstolen och till och med republikens president. Kontot hade faktiskt gått till staten och förvarats i kontanter och det skulle ha tagit lång tid att få loss pengarna. Men till slut fastställdes datumet då pengarna skulle nå den legitima arvtagaren och planerna för framtiden bestämdes.

Självklart fick Hinojosa vänta ett bra tag innan det hände, men lyckan knackade till sist på hans dörr.

Vi hoppas av hela vårt hjärta att han från och med nu kommer att kunna leva ännu lyckligare och fredligare än tidigare och att han använder de ärvda pengarna på bästa sätt.

Advertisement