"Mina barn pratar inte med mig på morgonen innan jag fått i mig mitt kaffe": den här mammans regler får människor att diskutera

av sofia

02 April 2022

"Mina barn pratar inte med mig på morgonen innan jag fått i mig mitt kaffe": den här mammans regler får människor att diskutera
Advertisement

Att vara förälder är ett tufft jobb, men det bjuder även och framför allt på många lyckliga stunder. Det är inte bara svårt att planera sitt liv enbart efter sina barns behov, utan det är på något sätt även nödvändigt att skapa lite personligt utrymme. Alternativet kan vara mycket värre: att leva med en stressad eller missnöjd mamma eller pappa på grund av den vardagliga rutinen får inte heller barnen att må bra. TikTok influencern Fawna Fitts är en mamma som har lagt upp sina egna små regler för att "överleva" hemma och en av dem är väldigt enkel:

"Jag låter inte mina barn prata med mig förrän jag har tagit min första kopp kaffe!"

via TikTok / tru_n8v

TikTok / tru_n8v

TikTok / tru_n8v

Att lämna plats för personligt utrymme är mycket viktigt för mental såväl som fysisk hälsa: du kan inte bara arbeta eller låta livets plikter överväldiga dig. Vi har alla tusen saker att göra i vardagen, men bortsett från extra stressiga perioder bör vi aldrig beröva oss själva lite avkoppling eller ett litet personligt utrymme där vi kan göra det vi gillar mest. För den här mamman var det till exempel viktigt att inte höra skrik eller prat tidigt på morgonen från sina barn, innan hon hunnit dricka en kopp kaffe. Detta gör dock inte Fawna Fitts till en mindre närvarande mamma för sina barn. För henne är det viktigt att börja dagen med en kopp välsmakande kaffe och på så sätt hitta rätt energi. Hennes barn har alltid respekterat denna regel tills de blev stora, utan några problem, och enligt mamman har de vuxit upp glada och lyckliga. Kort sagt, det är inget fel med att ta hand om sig själv och det är verkligen inte respektlöst mot barnen att göra det.

Advertisement
TikTok / tru_n8v

TikTok / tru_n8v

I sina videor berättade hon också hur hon med tiden "tvingade" på barnen andra regler för samexistens hemma, medveten om att några av dessa avslöjanden skulle ha fått henne att förlora följare. Till exempel är den mest kontroversiella regeln hon har berättat om, och som har varit den mest omtvistade, att hennes barn fick börja svära vid 13-års ålder, "om det var lämpligt i sammanhanget och rättvist och respektfullt mot vuxna." Det verkar till och med som att kvinnan tvingar sina barn att betala en symbolisk hyra, även om de fortfarande pluggar. Kort sagt råder det ingen brist på kontrovers även om det inte existerar någon handbok för hur man är en bra förälder och barnuppfostran alltid är något som ger upphov till stark kontrovers och diskussioner.

Vad tycker du om saken?

Advertisement