Hon skriver meddelanden till sin avlidna pappa och efter 4 år får hon svar från en främmande människa: "Jag har förlorat min dotter, men Gud gav mig dig"

av sofia

01 April 2022

Hon skriver meddelanden till sin avlidna pappa och efter 4 år får hon svar från en främmande människa: "Jag har förlorat min dotter, men Gud gav mig dig"
Advertisement

I 4 år skrev Chastity Patterson långa meddelanden adresserade till hennes pappas mobilnummer som inte längre levde, i vetskap om att mannen aldrig skulle svara henne. Att förlora en familjemedlem vid 23-års ålder kan vara förödande och hon försökte övervinna smärtan på detta sätt. Det var inte lätt för Chastity att acceptera att hon hade förlorat sin pappa som inte längre skulle se något av allt det hon uppnådde i livet, men att sms:a honom blev ett sätt att hantera smärtan. En dag, fyra år efter hennes pappas försvinnande, fick Chastity ett svarsmeddelande. Det var förstås inte pappan, men historien bakom avsändaren var så speciell att den förtjänade att berättas.

via NY Post

Chastity kunde inte stå ut med tanken på att ha förlorat sin pappa så tidigt, så hon började sms:a honom på hans gamla mobiltelefonnummer och berättade för honom om vad hon sysslade med i livet. En rutin som pågick i fyra långa år, tills någon plötsligt en dag, svarade henne. Chastity delade det svaret med webben och gjorde sin otroliga och rörande berättelse känd för världen. Den ödesdigra dagen var årsdagen av hennes pappas försvinnande och Chastity hade skrivit ett meddelande från hjärtat på just den dagen:

"Det har gått fyra år sedan jag förlorade dig och det går inte en enda dag utan att jag saknar dig. Jag har besegrat cancer och har aldrig blivit sjuk sedan dess, jag lovade dig att jag skulle ta bättre hand om mig själv! Jag avslutade college och tog examen med topp betyg! Jag blev kär och fick mitt hjärta krossat, men jag höll huvudet högt och blev en ännu starkare kvinna. Jag förlorade alla mina vänner och nådde botten, men jag hittade någon som kom in i mitt liv och räddade mig. Jag har inte barn ännu, du skulle bli riktigt glad, men jag är redo. Jag är rädd för att gifta mig eftersom jag kommer att behöva gå den långa altargången ensam och du kommer inte att finnas där för att säga till mig att allt är okej. Jag är mår bra, du skulle vara så stolt över den kvinnan jag har blivit...".

Advertisement
 Jason Ligons/Facebook

Jason Ligons/Facebook

Den unga kvinnan hade inte förväntat sig detta svar:

"Hej hjärtat, jag är inte din pappa, men jag har fått alla dina textmeddelanden under de senaste fyra åren. Jag ser fram emot dina morgonmeddelanden och dina kvällsuppdateringar. Jag heter Brad, jag förlorade min dotter i en bilolycka i augusti 2014 och dina meddelanden håller mig vid liv." Den mystiske främlingen fortsatte sedan så här:

"När du skriver till mig vet jag att det är ett meddelande från Gud. Jag är ledsen över att du förlorade någon så kär, men jag har lyssnat på dig genom åren och har sett dig växa mer än någon annan. Jag har länge velat svara, men jag ville inte krossa ditt hjärta. Du är en extraordinär kvinna och jag önskar att min dotter hade blivit som du."

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Brad, den mystiske främlingen, tackade henne för alla dessa meddelanden, som han anser vara en "gåva från Gud": "Han gav mig dig, min lilla ängel. Jag är ledsen att du var tvungen att gå igenom allt detta, men om det kan få dig att må lite bättre, är jag verkligen stolt över dig!".

Chastity blev glad av att läsa Brads ord och blev naturligtvis djupt berörd av det speciella sammanträffandet. Det var också därför hon ville dela sin berättelse på webben: "Jag skulle vilja tacka alla för deras vänliga ord och för att de spridit min historia. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle få sådan feedback. 

Förr eller senare måste vi alla ta itu med förlusten av en förälder, en händelse som oundvikligen orsakar mycket smärta. Det finns många sätt att övervinna en sådan tragedi och även om det inte finns något som kan få tillbaka den man älskar, är tanken på att kunna finna lite lugn med tidens gång tröstande.

Advertisement