"Jag jobbade 3 timmar övertid utan att få betalt varje dag" när han slutar förlorar företaget mer än 80 000 dollar

av sofia

02 April 2022

"Jag jobbade 3 timmar övertid utan att få betalt varje dag" när han slutar förlorar företaget mer än 80 000 dollar
Advertisement

Arbete är en grundläggande sak i en människas liv. För många är det viktigt att ha ett jobb inte bara av en ekonomisk fråga, utan också för en personlig sådan. Att veta att man är användbar för andra gör att man känner sig uppskattad och viktig och för många kan det bli nästan oumbärligt. Men var noga med att inte låta ditt jobb bli orsaken till att leva. Varför? Av en enkel anledning: du kommer inte alltid att få erkännande för dina ansträngningar och bli belönad, snarare tvärtom. Ibland sker det motsatta.

En person kanske gör allt på jobbet för att vara korrekt, noggrann och tillgänglig så ofta som möjligt för att i gengäld få... absolut ingenting. Inte alla arbetsgivare är villiga att erkänna varje enskild anställds vikt och betydelse inom företaget. Och hur bör man då bete sig när man inte får rätt erkännande? Personen vi ska berätta om idag vet något om saken.

via dorky_dad77/Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Med ett inlägg på Reddit berättade en användare som kallar sig @ dorky_dad77 om sin upplevelse på sitt arbete: "Jag jobbar natt som arbetsledare på en fabrik. Den initiala arbetstiden skulle vara 8 timmar, från 23:00 till 07:00 följande dag. senare fick jag dock besked om att det skulle vara nödvändigt att förlänga skiftet med 30 minuter och sluta 7:30. Jag klagade aldrig. - fortsatte den anställde - Lönen var bra och det kostade mig ingenting att stanna ett tag till. Synd bara att det inte var den enda nyheten."

Saker och ting förändrades ännu mer för honom på grund av en kollega som inte var särskilt bra på att respektera sina tider. I sitt inlägg berättar mannen att han alltid täckte sin kollegas timmar utan att be om något i gengäld.

"Två eller tre gånger i veckan gick han tidigare. Jag täckte alltid hans timmar också. Jag kom runt 20:00 och gjorde 3 timmars övertid utan att få betalt. - berättar han på Reddit - Sedan kom dock en ny chef och nya förändringar. Sarah, som hon heter, tänkte inte ett enda ögonblick på att betala alla övertidstimmar som jag hade gjort fram till det ögonblicket och bestämde sig dessutom för att förlänga mitt skift. Enligt henne borde jag ha jobbat från 23:00 till 10:00 eller 11:00 nästa morgon. Jag skulle också kunna ha gjort det, synd bara att hon inte ville ge mig extra betalt och tänkte lämna mitt kontrakt som det var."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Han vägrade kompromissa och hans chef Sarah tog inte detta särskilt bra. Hon gjorde allt för att göra hans arbetssituation omöjlig. Vid den tidpunkten hade mannen inget annat val än att vända sig till personalavdelningen. Lyckligtvis insåg de att han hade rätt och vidtog åtgärder mot hans chef.

Hans klagomål satte igång en hel mekanism av förändringar inom företaget som gav upphov till mycket höga kostnader och följaktligen en påfallande ekonomisk förlust för företaget. Däremot behövde han inte längre arbeta obetald övertid utan fick hålla sig till de angivna timmarna i kontraktet.

Var alltid försiktig med hur du behandlar dina anställda. Om företaget går vidare, växer, förbättras och drar in mer pengar är det också tack vare medarbetarnas hårda arbete och engagemang. Varje chef bör vara medveten om detta och agera därefter, göra allt för att gå sina medarbetare till mötes eller åtminstone inte utnyttja dem.

Advertisement