En man kräver att hans mamma ger sin förlovningsring till hans flickvän, men hon vägrar: "Det är ingen familjeklenod"

av sofia

01 April 2022

En man kräver att hans mamma ger sin förlovningsring till hans flickvän, men hon vägrar: "Det är ingen familjeklenod"
Advertisement

När en son eller dotter talar om för sin familj att den har för avsikt att gifta sig är det alltid en bra ursäkt för att fira. En kvinna berättade på Reddit hur hennes son Sam, som har varit förlovad med en kvinna som heter Emily i många år, till slut bestämde sig för att gifta sig med henne. Det skulle inte vara något konstigt i den här nyheten, om det inte vore så att Sam bad sin mamma att ge sin förlovningsring till Emily. Det är ganska vanligt att förlovningsringar blir till släktklenoder som gått i arv i flera generationer, men i den här familjen var detta inte fallet. Kvinnan hade, trots att hon kände sig smickrad över detta föslag, inga intentioner att lämna ifrån sig sin förlovningsring. Gjorde hon fel?

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kärleksparet förmedlade de goda nyheterna till hans föräldrar privat och tillade att de skulle ha velat ha ett till samtal med dem, i synnerhet med hans mamma. Sam och Emily, båda 26 år gamla och i ett långvarigt förhållande sedan flera år tillbaka, ville att Sams mamma skulle ge sin förlovningsring till Emily. Motiveringen till en sådan gest skulle ha varit följande: Sam skulle ha sparat mycket pengar som han annars skulle ha lagt på köpet av en ny ring och de skulle slippa börja sitt liv som ett par redan fullt av skulder. Dessutom tyckte Emily om den ringen väldigt mycket och tyckte att det skulle vara trevligt att "föra traditionen vidare".

Sams mamma tackade dock artigt nej till deras förslag av den enkla anledningen att den ringen verkligen inte var en familjeklenod, utan ett smycke som hennes man hade köpt till henne för många år sedan. Vidare har kvinnan fortfarande många år kvar att leva och vill gärna göra det med sin ring på fingret: "När jag blir äldre ger jag den gärna till deras framtida barn".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Sam och Emily blev dock mycket besvikna över hennes svar: Sam kallade sin mamma "en materialistisk egoist", och påpekade att diamanter är en bluff och att han nu, på grund av hennes vägran, skulle behöva skuldsätta sig för att köpa en. Som om det inte vore nog visade till och med Emily sin besvikelse: "Emily var besviken och sa att hon hade hoppats att min ring kunde bli en familjeklenod och att det skulle vara ett sätt att verkligen visa att vi accepterade henne i vår familj (jag har alltid gillat Emily och vi har alltid kommit överens)" förklarade kvinnan.

Kvinnans man stannade vid hennes sida och sa åt sonen att gå därifrån när han började höja rösten. Även om han skulle ha respekterat vilket val som hans fru än skulle ha gjort, var han glad över att kvinnan fortfarande var så fäst vid hans ring efter så många år.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement