Skolan talar om för mamman att hennes 4-åriga dotter är överviktig och hon blir vansinnig: "Det är hon inte alls!"

av sofia

31 Mars 2022

Skolan talar om för mamman att hennes 4-åriga dotter är överviktig och hon blir vansinnig: "Det är hon inte alls!"
Advertisement

Barnens hälsa måste komma först och en förälder vet att man måste vara uppmärksam på många saker för att kunna skydda dem på bästa sätt. Näring är verkligen en aspekt att hålla under kontroll redan från det att barnet kan börja äta och smälta vad som helst. Tyvärr är det lätt att falla för frestelsen av färdiglagad mat och snacks, samt snabbmat, men du måste vara försiktig när det gäller barnen. Lauren Ormesher är en mamma som vet vad hon gör när det kommer till hennes dotters välmående och hon blev därför väldigt förvånad när hon fick ett brev från skolan som rapporterade att lilla Maggie, bara 4 år gammal, ansågs vara överviktig.

via Dailymail

Advertisement

Happy international womens day! I have many women in her life who inspire me ! My gran , who teaches me how to...

Pubblicato da Lauren Ormesher su Martedì 8 marzo 2022

När hon läste meddelandet från skolan måste Lauren Ormesher ha tänkt: "Skojar ni?". Hennes dotter Maggie är bara 4 år och hon är ett väldigt aktivt barn som dansar varje vecka och som till och med deltar i skönhetstävlingar för barn. Lauren fick reda på att flera andra barn på Maggies skola hade fått den kommunikationen och ingen av dessa verkade vara överviktiga eller i riskzonen alls. Var låg problemet då? Efter en viktkontroll av hennes body mass index (BMI) som gjordes i skolan, fanns det en obalans mellan vikt och längd.

"Jag blev ganska chockad eftersom hon är ett mycket friskt barn och att se ordet "överviktig" kändes galet," säger Lauren och tillade att sådana brev kan göra stor skada både för barnens föräldrar och barnen själva.

Advertisement

Maggie Heron was classed as overweight

Pubblicato da Liverpool Echo News su Giovedì 24 marzo 2022

Body mass index (BMI) är ett mått som använder längd och vikt för att avgöra om en persons vikt är hälsosam. För Lauren och många andra föräldrar är detta kanske en alltför abstrakt matematisk beräkning, som för det mesta kanske inte överensstämmer med verkligheten. Faktum är att Maggie inte alls ser överviktig ut, trots att hennes BMI tyder på något annat.

Laurens oro är att vissa föräldrar nu kan känna att de har "misslyckats" med att ta hand om sina barn och kommer att tvinga dem att banta. Väldigt små barn kan också utveckla ätstörningar eller till och med psykiska störningar efter det att skolan och föräldrarna tvingar dem att gå på en diet.

Facebook / Lauren Ormesher

Facebook / Lauren Ormesher

Lauren kände sig mycket orolig: "Det finns många alternativa metoder för att hålla små barn friska snarare än viktkontroll. BMI-metoden mäter din vikt i förhållande till din längd. De flesta läkare säger att det inte är rätt och att det i själva verket till och med kan vara skadligt eftersom det säger till friska barn att de är överviktiga eller feta. Många föräldrar blir oroliga, särskilt med barn i sjätte klass som är gamla nog att förstå. En av dessa små flickor som fick brevet är en gymnast, vilket är lite oroande".

Dr Sakthi Karunanithi, folkhälsodirektör i Lancashire County Council, ville dock lugna alla med detta uttalande: "Detta är en av de tjänster vi tillhandahåller för att stödja familjer med barn i åldrarna 0-19, vilket hjälper till att säkerställa att unga människor håller en sund vikt och lever ett aktivt liv. Body mass index (BMI) är en av många indikatorer på människors hälsa, men varje fall är unikt och vi vill uppmuntra alla berörda föräldrar att kontakta skolskötersketeamet på barnets skola för hjälp och stöd."

Vad tycker du om saken?

Advertisement