Två slutkörda föräldrar lämnar bort sina två barn till en annan passagerare under hela flygresan och får 2 timmars lugn och ro

av sofia

20 Mars 2022

Två slutkörda föräldrar lämnar bort sina två barn till en annan passagerare under hela flygresan och får 2 timmars lugn och ro
Advertisement

En kvinna berättade på Reddit hur en fullständig främling "anförtrodde" sina två barn till henne under ett reguljärflyg från New York. Det verkar absurt med tanke på de många rekommendationer som vuxna personligen ger till barn: "Ta inte emot godis från främlingar" eller ännu enklare: "Stanna hos mamma eller pappa och lita inte på någon du inte känner". Lyckligtvis var den okända kvinnan fullt kapabel att hantera den märkliga situationen, men faktum kvarstår att det inte är varje dag som främmande människor anförtror sina barn åt henne. Orsaken till detta var helt enkelt att mamman var för trött och att pappan också ville passa på att ta ett par timmars paus ombord på planet.

Verkar detta normalt enligt dig?

via Reddit

Advertisement
Flickr / Carissa Rogers / not the actual photo

Flickr / Carissa Rogers / not the actual photo

Reddit-användaren "Mindfulterapeuta186" såg en familj med två barn när de stod i kö på flygplatsen för säkerhetskontrollen. Hon hade märkt att mamman verkade vara väldigt trött och satt ihopsjunken på en vagn i väntan på att fortsätta med kontrollerna, medan hennes man försökte hålla henne vaken och de hade två barn som inte verkade vilja sluta bråka. Även om klockan var 06.30 på morgonen och kvinnan bara hade fått två timmars sömn natten innan, trodde hon att hon skulle kunna lyckas lugna de två barnen, med tanke på hennes yrkeserfarenhet som grundskollärare för barn med särskilda behov. Faktum är att hon lyckades utan alltför många problem och strax därefter började de två bröderna, Daniel (6 år) och Eric (9 år), på ett lugnt sätt att prata om ett tv-spel de gillade väldigt mycket, nämligen Minecraft. Terapeutens skicklighet gick inte obemärkt förbi och kvinnan bakom henne som hade sett hela scenen tillsammans med sin son, tackade henne; de två inledde sedan en trevlig konversation om terapeutiskt arbete med barn.

En och en halv timme senare sätter sig terapeuten på planet och märker att mamman till de två barnen redan sover och sitter i sin stol, fem rader bakom hennes. Efter ett tag ser hon pappan kliva på med de två barnen. Det första barnet, Daniel, sätter sig bredvid henne, medan pappan stirrar på terapeuten några sekunder för länge: "Är något inte som det ska?" frågar hon. Sedan händer något oväntat: mannen tar boardingkortet från sin andra son Erics hand, byter ut det mot sitt eget och säger åt sin son att sätta sig bredvid sin bror, sedan går han bort till platsen där hans fru sitter och sätter sig där.

Kort sagt lämnade pappan medvetet sina två små barn bredvid en person han träffat för första gången bara en timme innan.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Terapeuten accepterade motvilligt situationen, men var glad över att syskonen hade skött sig alldeles utmärkt under flygningen. Efter att ha förklarat för dem hur tv-skärmen fungerade tillät hon sig själv att ta en tupplur. Två timmar senare vaknade hon med en flaska vatten och några kakor då barnen hade bestämt sig för att ge henne ett mellanmål och hon uppskattade det verkligen. Plötsligt började mamman till barnen att bli upprörd när hon inte längre lyckades hitta sina barn, men sedan lyckades hon lugna ner sig när hon hittade dem. I slutet av flygresan bad mamman om ursäkt till kvinnan som hade haft hennes barn sittandes bredvid sig under hela flygresan: hennes man hade hört att hon var en lågstadielärare som hade mycket god hand med rastlösa barn och tyckte att det var en bra idé att lämna sina barn i hennes händer under ett par timmar.

Terapeuten avslutade sin berättelse på Reddit: "På vägen hem när de klev av planet fortsatte mamman att påminna sina barn om faran med främlingar och hur de måste vara försiktiga på platser så stora som flygplatsen. Daniel gav mig ett pappershjärta som han klippte ut ur en broschyr om New York City, så nu har jag en ny bästa vän."

Advertisement