Jag har en bunker med mat och allt det som krävs för att överleva i åtminstone två år: jag förbereder mig på världens undergång

av sofia

18 Mars 2022

Jag har en bunker med mat och allt det som krävs för att överleva i åtminstone två år: jag förbereder mig på världens undergång
Advertisement

Rowan MacKenzie-Fraser är en 38-årig amerikansk kvinna som har lagrat mat och viktiga första hjälpen-artiklar i 11 år. Anledningen är enkel: hon förbereder sig för "världens ände". Rowan har aktivt fyllt på sin hembunker i flera år i väntan på krig eller orimliga prishöjningar, och hon lägger upp många videor på sin TikTok-kanal där hon råder alla att vidta åtgärder så snart som möjligt. För tillfället har den amerikanska hemmafrun lyckats spara mycket material, till sig själv och hennes familj, så att hon ska kunna överleva i minst två år.

via TikTok / rowanmackenziefraser

Advertisement
TikTok / rowanmackenziefraser

TikTok / rowanmackenziefraser

Självklart, även om hon inte är den enda i världen som förbereder sig för en sådan händelse, har Rowan mött stark kritik: hur kan man inte rynka på näsan inför något sådant? Ändå har den 38-åriga amerikanska kvinnan idag skapat rubriker för sin bisarra hobby. En gång kanske det kunde ha betraktats som en absurd praxis, men nuförtiden har många användare börjat ta det på allvar. Covid-19-pandemin fick oss faktiskt att uppleva vad det innebär att gå till mataffären och inte längre hitta en del väsentliga produkter på hyllorna och kriget i Europa år 2022 börjar ge samma effekter och priserna på många produkter börjar stiga.

Advertisement

Med tiden lät Rowan bygga en bunker i sitt hem, som kostade cirka 7 650 pund. Kvinnan är redo för allt: "Jag lät bygga den hemliga bunkern för att förbereda mig själv, här har jag tillräckligt med proviant för en familj på tre för att överleva i ungefär två år. Jag förbereder mig nu, eftersom man aldrig vet vad som kan hända imorgon".

Totalt tror Rowan att hon har spenderat motsvarande £15 000 på mat och överlevnadspaket. För att vara ärlig så funderade den 38-åriga amerikanska kvinnan också på att köpa vapen, ifall hon skulle tvingas försvara sig. Scenariot som denna hemmafru föreställer sig ser verkligen ut som något taget ur en film, men objektivt sett börjar många människor förstå vikten av att ha mattillgångar, både för att undvika slöseri och för att spara pengar med tanke på risken för en kraftig prishöjning.

TikTok / rowanmackenziefraser

TikTok / rowanmackenziefraser

Rowan är helt övertygad: "Jag tror att alla borde vara förberedda till en viss grad, eftersom mat är nödvändigt för livet och alla borde ha något extra för en nödsituation. Dagen har kommit då att förbereda sig är en välsignelse, eftersom maten kommer att försvinna och bli för dyr i händelse av krig. Så småningom kommer vi alla att drabbas av följderna." Hon tillade: "Mina vänner och familj tycker att jag är galen, men jag säger alltid till dem att när stunden kommer att komma kommer de inte att kalla mig galen längre. Mitt största råd är: få inte panik. Andas, gör en lista och inhandla. Det är lätt att bli överväldigad och få panik över vad man behöver köpa, men man behöver inte göra så. Jag uppmuntrar inte det beteendet."

Har du en plan för "världens ände"?

Advertisement