Jag är 41 år gammal men när jag går ut med min dotter tror alla att vi är systrar

av sofia

03 April 2022

Jag är 41 år gammal men när jag går ut med min dotter tror alla att vi är systrar
Advertisement

Att ha en ung mamma kan ha sina för- och nackdelar. Om en förälder har fått barn redan i tidig ålder, kommer det när barnet växer upp och blir tonåring att ha en mycket ung mamma eller pappa som förmodligen kan förstå deras problem bättre än "äldre" föräldrar.

Ändå är det ingen självklarhet att det ska bli så. En liten åldersskillnad mellan föräldrar och barn kan också orsaka problem, som i fallet med denna amerikanska mamma som födde sin enda dotter när hon bara var 20 år gammal.

via Daily Star

Hon heter Jennifer Craft, är 41 och är en amerikansk dagislärare. Kvinnan berättar att hon födde sin dotter Ariana vid 20 års ålder, av denna anledning har de två kvinnorna en åldersskillnad på tjugo år. Nu när Jennifer är 41 är alltså Ariana 21, men det är inte ens det som är det konstiga. Som tjejens mamma berättar är det ofta många som inte ens inser att de två är mor och dotter, tvärtom misstar de dem för systrar eller kusiner och detta beror på att Jennifer Craft har ett väldigt, väldigt ungdomligt utseende. Detta är en inte på något sätt obetydlig detalj med tanke på att detta genom åren ofta har skapat pinsamma situationer för henne och hennes dotter...

Advertisement

Här är vad Jennifer Craft berättade om sin första oro över åldersskillnaden mellan henne och hennes dotter: "Vi misstas alltid för systrar. När jag var yngre störde detta mig eftersom jag ville att folk skulle veta att jag var hennes mamma. Jag skämtade med folk och sa till dem att jag hellre skulle bära en skylt där det står "Jag är mamma." Jag ville så gärna att folk skulle se mig som en mamma och det störde mig att de inte gjorde det. Jag började faktiskt ha på mig min mormors kläder för jag trodde att de skulle få mig att se äldre ut.

Det var först när jag var runt 30 som jag slöt fred med den här saken, och nu när jag är 40 är jag glad över att misstas för hennes syster. När det gäller Ariana verkade det aldrig störa henne. Ärligt talat så tror jag att hon faktiskt är van vid det. För mig är det roligaste när vi går på restaurang. De frågar alltid om vi vill ha gemensam eller delad nota eftersom de antar att vi är systrar eller vänner, inte mor och dotter."

Nu när denna åldersskillnad och Jennifers ungdomliga utseende inte längre är ett problem för henne, har många frågat henne om råd om hur man kan förbli så ungdomlig även efter att ha fyllt 41. I verkligheten verkar det som att det inte finns något riktigt "mirakulöst elixir", utan helt enkelt hälsosam mat, mycket fysisk träning, bra hudvård och att vara försiktig med att inte få för mycket sol under den varma årstiden.

Om du skulle träffa Jennifer och hennes dotter Ariana på gatan, skulle du också missta dem för systrar eller vänner? Låt oss få veta din åsikt i kommentarerna nedan!

Advertisement