Han organiserar en middag för att fira en befodran på jobbet, men ber sin fru betala: hon vägrar

av sofia

22 Mars 2022

Han organiserar en middag för att fira en befodran på jobbet, men ber sin fru betala: hon vägrar
Advertisement

Ett känt talesätt säger: "Kärleken är evig så länge den varar" ... eller åtminstone så länge vi kan få den att bestå. För att en relation ska vara stabil och varaktig krävs det faktiskt mycket hårt arbete och viljestyrka från båda parternas sida. Med tiden är det normalt att problem uppstår och små eller stora konflikter uppstår i ett förhållande, men om relationen bygger på ömsesidig respekt och en god dialog blir allt mer hanterbart.

En sak som tydligen inte gäller för makarna vi nu ska berätta om. Mellan de två inblandade parterna uppstod en svår konflikt när det var dags att betala notan på en restaurang.

via AITA/Reddit

Advertisement
Kent Kanouse/Flickr - Not The Actual Photo

Kent Kanouse/Flickr - Not The Actual Photo

När det är pengar med i bilden kan vem som helst bli din ovän, det vet vi nog alla mycket väl. Flera studier som genomförts under åren visar till och med att pengar är en av de viktigaste faktorerna som leder till att förhållanden tar slut. Den här historien är ett tydligt bevis på det.

"Jag vägrade betala räkningen för min man och hans familj. - skriver användaren @ Valley-Mountains3453 på Reddit - Förra veckan fick min man en bonus på jobbet. Han var så glad att han bestämde sig för att berätta det för hela sin familj och att bjuda ut dem på middag för att fira tillsammans. Han organiserade allt, bjöd in alla och valde menyn. Han skötte allt och jag var övertygad om att det skulle bli samma sak för notan, men jag hade fel. - fortsatte kvinnan - När det var dags att betala, bad han mig att göra det. Jag försökte förstå varför, men han sa bara åt mig att göra det och att han skulle betala tillbaka senare. Jag sa nej och betalade bara för mig".

Befordran och festen var trots allt inte hennes, utan hennes mans, varför skulle hon betala? Vi behöver väl knappas säga att när kvinnan vägrade göra det som hennes man bett om, blev han fullkomligt rasande. Han anklagade henne för att ha förstört hela festen med sin dåliga attityd och för att ha gjort ett dåligt intryck på hela hans familj, som naturligtvis hade en hel del att säga om det som hade hänt.

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

"Jag lämnade min man och hans familj på restaurangen och gick därifrån rasande och förvirrad. - fortsatte kvinnan att berätta. - När han kom hem var han rasande. Han förklarade att han hade bett mig om det för att han ännu inte fått sin bonus rent materiellt och även för att han visste att jag hade pengarna för att betala. Han anklagade mig för att ha betett mig som ett barn och sa att om rollerna varit ombytta skulle han ha betalat i mitt ställe utan att blinka för mitt bästa och för att fira mina framgångar ".

Kvinnan sa att hon hade gjort generösa gester mot sin man många gånger tidigare. I det här fallet hade hon ingen lust eftersom hon kände att hennes man utnyttjade henne på ett orättvist sätt.

Diskussionen pågick i flera dagar och detta ledde till att kvinnan bestämde sig för att offentliggöra historien och på så sätt få andra människors åsikter. Det dröjde inte länge förrän kommentarerna började rulla in från användarna och de flesta höll med henne. Det var hennes man som hade organiserat allt och det borde därför ha varit han som tog hand om notan.

Vad tycker du? Håller du med henne eller hennes man? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement