Hon hänger en dricksflaska för hamstrar bredvid sonens säng: "Så kan han dricka själv utan att väcka mig"

sofia

19 Mars 2022

Hon hänger en dricksflaska för hamstrar bredvid sonens säng:
Advertisement

Att sova gott är viktigt för att ladda batterierna och vara mer produktiv dagen efter och framför allt för att bevara vår inre balans både psykiskt och fysiskt. Kort sagt, att sova är lika viktigt som att äta och det är viktigt med en god sömnkvalitet. Nyblivna föräldrar kan till exempel vara mer benägna att ha en avbruten sömn på grund av små bebisar som påkallar deras uppmärksamhet genom att gråta. Även äldre barn vaknar ofta på natten av olika anledningar och avbryter mammans och pappans sömn: på grund av en mardröm, för att de behöver kissa, för att de är törstiga, osv...

En australisk mamma skapade rubriker för att ha hittat en bisarr lösning på hennes sons ständiga önskemål om vatten under natten.

Advertisement

Got tired of my kid calling out all through the night for drinks. Boom. Best $5 I ever spent ... well played Kristian Lee Wilkes ... well played! 👊 #mumhack #kiddingnotkidding

Pubblicato da Mum Central su Sabato 23 marzo 2019

Att använda sin kreativitet för att lösa vardagsproblem är förvisso anmärkningsvärt, men lösningen som denna mamma hittat för att undvika att ständigt bli väckt under natten på grund av sonens ständiga förfrågningar har gett upphov till stark diskussion. Kvinnan köpte en vattenflaska, den sorten som används för husdjur, såsom hamstrar, och hängde upp den bredvid sin sons säng.

Många har funnit denna praktiska lösning minst sagt oacceptabel och har riktat hård kritik mot mamman i fråga. Andra berömde dock lösningens praktiska sida och effektivitet, liksom att den dessutom var väldigt billig: med bara 5 dollar löste mamman problemet med den evigt törstiga sonen och lyckades äntligen få några extra timmars sömn.

Wikimedia / Tiia Heinonen

Faktum är att den lilla sonen, förutom att ofta bli törstig på natten, är rädd för att gå på toaletten eller att gå ut i köket själv, anledningen till varför han ständigt ropade på sin mamma när han var törstig. Så hans mamma ville hitta ett sätt att göra honom mer självständig under natten, utan att skrämma honom. Bilden av "hamsterflaskan" har dock väckt stark kontrovers om hur mamman behandlar sitt barn. Det finns de som hävdar att barnet skulle kunna drabbas av psykiska problem i framtiden, känna sig "behandlat som ett djur", och de som anklagar mamman för att helt enkelt vara självisk. Det finns också de som har föreslagit ett alternativt och enklare sätt för mamman: en vanlig flaska vatten bredvid barnets säng.

Vad tycker du om denna bisarra lösning? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement