En 70-årig svärmor ber sin svärdotter om att få amma sitt nyfödda barnbarn: "Absolut inte!"

av sofia

15 Mars 2022

En 70-årig svärmor ber sin svärdotter om att få amma sitt nyfödda barnbarn: "Absolut inte!"
Advertisement

För en nybliven förälder finns det många frågor att söka svar på när ett barn föds och oron över att inte ha förmågan att lösa situationen är verkligen stor. Som tur är försvinner alla bekymmer oftast gradvis med tiden och tack vare familjens stöd och hjälp. En kvinna hamnade dock i en mycket märklig situation där hon blev tvungen att försöka få sin svärmor att lägga band på sig efter det att kvinnan hade föreslagit att hon skulle amma den nyblivna mammans nyfödda dotter. Efter att ha haft vissa svårigheter att amma sina barn, föreslog svärmorn att hon kunde"hjälpa" svärdottern med denna känsliga uppgift och på så sätt samtidigt uppfylla en gammal önskan hon hade inombords. Onödigt att säga att svärdottern motsatte sig detta märkliga förslag om oönskad hjälp med alla sina krafter.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Amning är en naturlig och grundläggande gest i barnets tillväxt och i relationen mellan mor och barn. Amningen går inte alltid smidigt för alla mammor, inte så mycket på grund av bristen på mjölkproduktion, utan på grund av dess progressiva minskning orsakad av en rad hinder som mamman stöter på på sin väg efter förlossningen. I dessa fall kan man dock hitta olika lösningar som fortfarande tillåter en korrekt utveckling av den nyfödda bebisen. Naturligtvis, bland dessa lösningar, brukar man inte höra talas om att någon anförtror denna mycket viktiga uppgift till den gravida kvinnans svärmor! Tyvärr berättade en kvinna för Reddit att hon hamnade i den här situationen när hennes 70-åriga svärmor uttryckte en önskan om att amma sitt barnbarn.

"Hon kom på den här idén eftersom hon läste att i vissa kulturer hjälper mormorn eller farmorn till att amma bebisar och nu vill hon prova", förklarade den nyblivna mamman i det ursprungliga inlägget.

Tanken är inte ens helt ny och denna begäran var inte ett isolerat fall med tanke på att samma kvinna även hade bett sin dotter om att få amma sitt nyfödda barnbarn. Hennes tanke var att skapa ett likadant band med sina två barnbarn redan från födseln.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Min tanke var 'Absolut inte. Det är verkligen olämpligt att du ens frågar' ", mindes kvinnan och tillade: "Självklart är allt detta nu mitt fel och i hennes ögon är jag ett monster... hon är arg på mig eftersom jag hindrar henne från att ha en närmare band med sina barnbarn".

Många användare har blivit förvirrade av den här historien och har påpekat att även om en kvinna i vissa kulturer kan hjälpa en svärdotter eller dotter genom att amma sina barnbarn, finns det betydande skillnader. Framför allt kommer en 70-årig kvinna inte att kunna producera mjölk i sin ålder efter att för länge sedan ha gått igenom klimakteriet. En annan användare kommenterade att de inte kan föreställa sig någon annan än deras fru som ammar deras barn.

Kort sagt, för de flesta användare har denna svärmor definitivt gått över gränsen: håller du med?

Advertisement