De ville reparera kyrkklockan men det blev för dyrt så de använder en sprayflaska och sparar 53 000 pund

av sofia

13 Mars 2022

De ville reparera kyrkklockan men det blev för dyrt så de använder en sprayflaska och sparar 53 000 pund
Advertisement

Tacksamhet är en av grundvärderingarna i vårt samhälle och när det gäller samlevnaden med andra människor. Allt det arbete och uppoffringar vi lägger ner för att försörja oss men också för att ge uppmärksamhet eller omsorg till en person vi bryr oss om är tid som vi aldrig kommer att få tillbaka och som av denna anledning aldrig bör slösas bort av någon anledning eller för någon annan människa. Av denna anledning värderas inte alltid andras arbete på rätt sätt, men det finns fall där de som fixar något själva gör ett bättre jobb och dessutom sparar inte bara tid utan också stora summor pengar genom att inte låta sig "luras". Den här historien berättar om hur en församling sparade runt 50 000 pund... tack vare en burk rostskyddsspray.

via The Scottish Sun

Advertisement
David Wright/Wikimedia

David Wright/Wikimedia

Allt hände i Grimsby, en charmig brittisk stad i Lincolnshire, när pastorn i den lokala kyrkan, en vacker historisk 1300-talsbyggnad, bestämde sig för att det var dags att fixa den antika klockan på klocktornet som stått stilla i tolv år på 11:58. En mycket professionell ingenjör, som redan hade arbetat med att restaurera och få visarna på klockan i tornet på Londons Big Ben att fungera, tog på sig denna uppgift. Arbetet på klockan i tornet på Grimsby skulle ha krävt externa byggställningar och en kostnad som låg på mellan 53 000 och 67 000 pund.

En orimlig kostnad som dock Grimsby kyrka hade bestämt sig för att möta för att klockan skulle fortsätta fungera efter tolv mycket långa år. Men innan det officiella arbetet började, bestämde sig två lokala män, en 47-årig ostmakare vid namn Rick Haywood och en 15-årig student vid namn Jay Foley, för att försöka fixa klockan i klocktornet på egen hand och försöka undvika att spendera Grimsbys församlings pengar.

Advertisement
Shizhao/Wikimedia - Not The Actual Photo

Shizhao/Wikimedia - Not The Actual Photo

Den 47-årige mannen och tonårsstudenten, båda invånare i Grimsby, kontrollerade den antika klockans mekanismer och redskap och kom fram till att den hade blockerats inte för att den inte längre fungerade utan för att visarna hade fastnat på grund av några duvor som hade funnits kvar där under mycket lång tid och att de praktiskt taget hade blockerat klockans funktion. Allt Rick och Jay behövde var lite fett och en burk rostskyddsspray. Så småningom började klocktornsklockan mirakulöst nog att fungera igen.

Tack vare Rick och Jays arbete har Grimsbys församling praktiskt taget sparat minst 53 000 pund på reparationer. Kort sagt, en absurd historia som visar oss hur det ibland faktiskt kan löna sig att försöka fixa saker på egen hand!

Advertisement