Den här tjejen med Downs syndrom har lyckats bekämpa alla fördomar och blivit en framgångsrik modell

av sofia

05 Mars 2022

Den här tjejen med Downs syndrom har lyckats bekämpa alla fördomar och blivit en framgångsrik modell
Advertisement

Om vi ​​har en mycket stark passion och en stor talang måste vi göra allt vi kan för att uppnå vårt mål och göra denna talang till vårt huvudsakliga jobb i livet. Det är inte alltid enkelt, många gånger leder ekonomiska behov till att man tar väldigt olika vägar för att överleva i livet, men den här vi vill berätta idag är den underbara historien inte bara om en dröm som gick i uppfyllelse, utan om en tjej med Downs syndrom som trots alla fördomar har blivit en framgångsrik modell.

via Univision

Advertisement

Hon heter Jessica Jacinto, hon är en tjej född med Downs syndrom i staden Valencia i Venezuela, och sedan hon var barn har hon alltid haft en stor dröm om att bli en framgångsrik modell. Även om hennes mamma Yanira till en början inte var särskilt positivt inställd till idén eftersom hon var rädd att det inom modevärlden skulle finnas många fördomar mot tjejer med detta syndrom. Fram till 14 års ålder utövade Jessica mycket sport, men utan att känna särskilt tillfredsställd och lycklig, sedan kom möjligheten att delta i en modevisning för tonåringar med Downs syndrom, och det var i det ögonblicket, när Jessica gick en modevisning som hon kände att hon gjorde något som hon ville ägna sig åt under resten av sitt liv.

Advertisement

Jessica beskrev sin stora passion med dessa ord: "För mig är det att vara modell som att studera för en karriär som du gillar, som du verkligen brinner för, och tro det eller ej, du behöver hårt arbete och innovationsförmåga för att bli bättre. När jag går en modevisning är det som om jag förvandlades, det vill säga att det är som om det fanns en annan person inom mig. Jag känner mig starkare i viss mening!"

Vägen till att bli en modell med Downs syndrom var trots allt inte lätt i början och både Jessica och hennes mamma, som senare blev hennes största supporter, tvingades kämpa mot fördomar och bristen på inklusion inom ungdomsmodets värld men även inom professionell fotografering och reklam, men de gav aldrig upp!

Nu är det mamma Yanira som följer sin dotters ständigt föränderliga karriär steg för steg, hanterar hennes deltaganden, hennes projekt, hennes modevisningar och till och med bilderna och videorna som ska publiceras på hennes mycket populära Instagramsida. Det är ett 24-timmarsjobb, men som Jessica Jacinto är väldigt stolt över och mycket tacksam för: "Mina föräldrar är väldigt glada för min skull och stolta över mig, eftersom de ser att jag varje dag jobbar, engagerar mig och har mycket disciplin, mer och mer för varje dag som går. Och naturligtvis ser de att jag är lycklig och detta är vad de verkligen vill för mig."

Ett stort grattis till denna extraordinära tjej, som aldrig har låtit sig avskräckas av andras fördomar och hennes "särdrag", men som alltid har kämpat för att bli något hon alltid har velat vara: en framgångsrik modell!

Advertisement