x
Han bestämmer sig för att adoptera…
De får två tvillingar med olika hudfärg, 7 år senare sker samma sak En liten pojke frågar chans på sin klasskompis iklädd skjorta och slips med blommor i handen

Han bestämmer sig för att adoptera sin bästa väns dotter för att hon inte ska behöva växa upp utan en pappa

26 Februari 2022 • Av sofia
206.273
Advertisement

Vi lever i ett samhälle som med ett ständigt förändrat familjebegrepp. Familjen behöver inte längre ses som något som nödvändigtvis består av en pappa, en mamma och ett eller flera barn, utan kan se ut på många olika sätt. En familj kan faktiskt också bildas endast av en man och en kvinna, av två kvinnor, två män och även av icke-biologiska, men starkt efterlängtade barn. Det finns många alternativa sätt för att skaffa barn idag och ett av dem är utan tvekan det komplicerade men tillfredsställande alternativet med adoption.


Den söta historien som vi vill berätta för er idag handlar om en 2-årig tjej utan biologisk pappa och en man som bestämde sig för att ta pappans plats för att ge denna lilla flicka den fadersfigur hon alltid hade saknat. Flickan heter Ana Flor, hon är 2 år gammal och bor med sin ensamstående mamma Brunna. Den biologiska pappan till barnet har lämnat dem och ville inte veta av sin lilla dotter Ana Flor.

Den lilla flickan har alltså vuxit upp utan en fadersfigur och fann därför tröst i armarna på Raphael, Amandas pojkvän, Brunnas bästa vän...

Det speciella bandet mellan Rapahel och Ana Flor föddes mycket tidigt, när den lilla flickan bara var ett år och några månader gammal, precis som mannen berättar: "Jag brukade komma hem till Brunnas hus ofta för att hon är en mycket god vän till Amanda, och jag lekte mycket med Ana Flor, för jag praktiskt taget älskar barn, tills hon en dag plötsligt kallade mig pappa. Hon valde mig som sin pappa. Det var en blandning av ansvar och förverkligandet av en dröm, för jag hade alltid velat bli pappa och jag sa alltid att förr eller senare ville jag ha en dotter. Först kände jag mig förvånad och samtidigt rädd, men nästa dag var jag redan överlycklig över att se henne igen!"

Advertisement

Efter att ha pratat om det med Amanda och Brunna bestämde sig Raphael för att han skulle ta ytterligare ett steg mot lilla Ana Flor och officiellt ge henne den fadersfigur hon alltid velat ha och så han bestämde sig för att adoptera henne enligt de byråkratiska lagarna som gäller i Brasilien där de bor: Raphael hade nu officiellt blivit Ana Flors adoptivpappa!

"Att växa upp utan en pappa, även om mamman är den bästa kvinnan i världen, är väldigt svårt, och jag vill inte att någon ska behöva göra det och fick chansen att förvandla en liten flickas liv till det bättre," sa Raphael.

Nu träffas Ana Flor och hennes adoptivpappa varje helg, medan de under vardagarna ofta pratar med varandra via videosamtal i mobilen eller på datorn, snart kommer barnet att börja på dagis och Rapahel har redan sagt att hon ska bidra till en del av skolavgifterna tillsammans med sin mamma Brunna.

Denna underbara berättelse om adoption visar oss ännu en gång att en familj inte bara består av biologiska band, utan av villkorslös kärlek och omtanke, det är ju trots allt just vad som behövs för att älska och känna sig älskad, håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack