x
En mamma bygger ett badrum i miniatyr…
Hon spenderar 900 pund i månaden på hämtmat och restauranger men går aldrig upp i vikt: en tjej med en otrolig ämnesomsättning Hennes man tvättar inte hemma om han inte behöver rena kläder så hon betelar tillbaka med samma mynt

En mamma bygger ett badrum i miniatyr för att lära sin son att bli mer självständig

14 Februari 2022 • Av sofia
4.459
Advertisement

Bebisar brukar börja använda pottan vid cirka 7 månader, eftersom de först då kan sitta mer stabilt, men processen varar ofta i flera månader och först vid 2 eller 3 års ålder är de redo att sluta med blöjor. En mamma lade upp en video på sitt TikTok-konto, med en ganska briljant idé: hon byggde upp ett litet miniatyrbadrum, i ett hörn av sitt badrum, åt sin son. På så sätt lär sig pojken att förhålla sig till omgivningen genom att övervinna hindret av höjder och dimensioner. Den lilla killen har faktiskt en minitoalett och ett minihandfat, samt ett glas med en tandborste, en kam och en handduk fäst på en krok på väggen. Kort sagt finns allt det som sonen kan behöva i hans lilla badrum!


Den beskrivande videon sågs av mer än 3 miljoner användare och ansågs vara "briljant" för sitt innehåll. Pojken kommer faktiskt först och främst att ha ett eget utrymme och kommer i viss mening att lära sig begreppet privat. För det andra kommer han att lära sig genom att helt enkelt imitera de vuxnas beteende: vi vet att barn suger åt sig ny information som svampar och gärna imiterar allt. Det är därför det är viktigt att föregå med gott exempel hemma att ta efter. På detta sätt kan barn njuta av ett första ögonblick av självständighet - en självständighet som ständigt kommer att eftersträvas. Att ha ett minibadrum helt för dig själv innebär att du långsamt börjar känna dig bekväm med de viktiga delarna av miljön, som pottan.

När en del användare tittade på den här videon erkände de att de känner sig lite frustrerade eftersom deras nivå av föräldraskap inte ens är i närheten av den här mammans. Kort sagt, alla erkände hur fint och användbart det var att ha byggt ett miniatyrbadrum för sitt barn!

Här är några av de mest entusiastiska kommentarerna: "Det här är fantastiskt. Det här barnet har möjlighet att växa självständigt och med goda värderingar. Bra jobbat", "Det här är en riktigt briljant idé! Om vi kommer att ha ett större badrum när vi flyttar, kommer jag garanterat att göra det här!" och även "En riktigt bra idé! Barn lär sig bäst genom att imitera vuxna."

Det verkar vara en vinnande idé, eller vad tycker du?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack