Han köper kaffe till en hemlös man varje helg: en dag betalar den hemlöse mannen oväntat tillbaka - TittaPaVideon.se
x
Han köper kaffe till en hemlös man…
Servitören upptäcker att hans chef vaggar en restauranggästs barn i famnen En 10-barns mamma berättar om hennes tröttsamma rutin efter att hon har nattat alla sina barn

Han köper kaffe till en hemlös man varje helg: en dag betalar den hemlöse mannen oväntat tillbaka

22 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
55.663
Advertisement

En snäll handling kan förändra livet för personen bredvid dig till det bättre, har du någonsin tänkt på det. Ibland räcker det med en mugg kaffe eller en pratstund medan du väntar på bussen för att förbättra humöret hos någon som behöver det. Om detta gäller för alla, gäller det ännu mer för de människor som ofta anses vara "osynliga", det vill säga de som är hemlösa. Det är alldeles för lätt att döma dessa människor utan att riktigt känna till deras berättelser, samtidigt som det skulle vara mycket lättare att erbjuda dem en gest av äkta solidaritet.

Joe Wilson, till exempel, tvekade aldrig över om han skulle bjuda på en kaffe och en pratstund till en man som levde på gatan, nära baren som han gick till varje helg för att äta frukost.

This is Daniel. He sells the Big Issue outside Hillhead library. Each week, I stop and have a chat, give him a couple of...

Pubblicato da Joe Wilson su Sabato 23 gennaio 2016

Joe Wilson brukade gå till "Old Salty's i Glasgow, varje helg för att äta frukost. Varje gång köpte han en extra mugg kaffe till Daniel, en man som sålde en tidning precis utanför kaféet. Joe utvecklade under åren en speciell vänskap med Daniel och lämnade ofta flera muggar kaffe betalda i kassan som Daniel kunde dricka när han behövde värma sig lite.

Daniel har inte alltid varit hemlös: innan han började bo på gatan jobbade han som kock, men plötsligt så förlorade han sitt jobb. Daniel uppskattar verkligen det som Joe gör för honom: "Joe är väldigt trevlig, han kommer hit varje helg och han kommer alltid för en pratstund och erbjuder mig en kaffe. Han är inte rik eller något, han är helt enkelt bara en fantastisk man". 

En dag var det dock Joe som fick en överraskning, han hade gått till kaféet som vanligt en lördag morgon för att äta frukost, men när han gick till kassan för att betala svarade kassörskan att hans nota redan var betald. Daniel hade betalat!

"Idag gjorde jag allt i samma ordning som jag brukar, men när jag skulle betala min frukost - berättar Joe - sa flickan i kassan att Daniel hade betalat för mig. Han hade vunnit 20 pund på en skraplott och med det fick han råd att tacka mig för det jag gjorde för honom". Senare fick Joe reda på att Daniel inte alls hade vunnit pengar på en skraplott, eftersom han aldrig köpte några lotter, men han hade velat dra till med den lögnen för att Joe inte skulle bli illa till mods, med tanke på att Daniel knappt hade råd att köpa en kaffe till sig själv, vilket gjorde hans tacksamhetsgest ännu mer värdefull.

Vi kan alla ta lärdom av detta och visa tacksamhet mot dem som varje dag lyckas förbättra våra liv.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack