En kvinna sparar cirka 5000£ på sex månader med kuvert "tricket" - TittaPaVideon.se
x
En kvinna sparar cirka 5000£ på sex…
En 3-årig tjej överlever 12 dygn skogen tack vare sin hund (+VIDEO) En 11-årig flicka söker jobb åt sin mamma på sociala medier:

En kvinna sparar cirka 5000£ på sex månader med kuvert "tricket"

15 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
1.703
Advertisement

Låt oss inse det, nuförtiden är det inte lätt att ta sig till slutet av månaden och ha en fin summa pengar över som kan vara användbara för de mer fattiga månaderna: då man blir tvungen att dra åt svångremmen för att det ska finnas vatten och bröd att äta, vilket börjar höra till det normala, nu när allt blir dyrare och dyrare. Men allt är inte så hopplöst som det kan verka eftersom det finns några riktigt enkla knep för att hitta ett sätt att rädda även till synes svåra ögonblick. Precis som den här kvinnan gjorde, hon avslöjade för världen, på webben, sin hemlighet för att spara en fin summa genom att använda... kuvert!

via: The Sun UK
image: Max Pixel

Det som den här kvinnan gjorde för att spara pengar på ett originellt och överraskande sätt var att engagera sig i kuverttricket. Kvinnan berättade på Facebook att hon köpte 100 stycken vanliga vita kuvert och numrerade dem: vartefter hon drog två kuvert i veckan, ur högen, i en period på 25 veckor eller 6 månader. För varje kuvert hon slumpmässigt hade dragit lade kvinnan i den summa som motsvarade numret som hon hade skrivit på kuvertet; till exempel om det stod på det ena kuvertet 25 och på det andra 60, la hon i det ena kuvertt 25 pund och i det andra 60 pund, på det sättet hade hon, den veckan lagt undan 85 pund. Vilket inte är illa!

Och på det sättet fortsatte kuverttricket i totalt 25 veckor med stor framgång!

På det här sättet sparade hon en fin summa, som blev perfekt för att möta en extra utgift eller för att köpa något som behövdes, eller något som inte var nödvändigt bara för att skämma bort sig själv. Det bästa med det här tricket med kuvert verkar vara baserat på en berömd matematisk formel som den tyske vetenskapsmannen Gauss utarbetade, en formel som ger liv åt 5.050 pund. Detta trick har fått kvinnan att lägga undan en fin summa, en summa som i slutändan var lätt att uppnå på 25 veckor och med två kuvert i veckan.

Nu är det visserligen sant att för att kunna lägga undan pengar i 100 numrerade kuvert i 25 veckor måste du ha så pass gott om pengar för att kunna lägga undan dem utan för mycket ansträngning, men det här experimentet skulle även kunna ge dig lite tillfredsställelse efter några månaders uppgivenhet.

Skulle du vilja prova detta knep? Låt oss få veta bland kommentarerna.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack